Οι μισοί Βρετανοί δεν γνωρίζουν πως έξι εκατομμύρια Εβραίοι σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα

Οι μισοί Βρετανοί δεν γνωρίζουν πως έξι εκατομμύρια Εβραίοι σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς δεν έχουν ιδέα ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Περίπου το ένα τέταρτο, θεωρεί ότι κατά το ολοκαύτωμα σκοτώθηκαν δύο εκατομμύρια άτομα, ή και λιγότερα. Η μελέτη, κατέδειξε επίσης πως το 67% των ερωτηθέντων πίστευαν πως η κυβέρνησή τους είχε επιτρέψει την μετανάστευση Εβραίων, όταν η Αγγλία είχε στην πραγματικότητα κλείσει την «πόρτα» με το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όταν ερωτήθηκαν για το "Kindertransport", μία πρωτοβουλία που διήρκεσε από το 1938 έως το 1939, για την διάσωση περίπου 10.000 εβραιόπουλων προσφύγων και την φιλοξενία τους στη Βρετανία, το 76% απάντησε πως δεν γνώριζε τίποτα για την ιστορική αυτή προσπάθεια. 

Το 57% θεωρεί πως λιγότεροι άνθρωποι νοιάζονται πλέον για το Ολοκαύτωμα και το 56% φοβάται πως κάτι σαν το ολοκαύτωμα θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και σήμερα. Σχεδόν εννέα στους δέκα θεωρούν ότι είναι πάντως σημαντικό να συνεχιστεί η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. 
 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM