Οι μέρες του Μαδούρο τελειώνουν - Προειδοποίηση από ΗΠΑ

Οι μέρες του Μαδούρο τελειώνουν - Προειδοποίηση από ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Αυστηρή προειδοποίηση κατά του Μαδούρο διατυπώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι πλησιάζει το τέλος για τον πρόεδρο  της Βενεζουέλας, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν πλέον.

«Είμαι σίγουρος πως χάρη στους Βενεζουελάνους οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε μια συνέντευξη στο CNN.

Τις δηλώσεις επανέλαβε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox: «Ελπίζουμε σθεναρά πως μέσα στις επόμενες ημέρες, στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες, το καθεστώς Μαδούρο θα αντιληφθεί πως ο λαός της Βενεζουέλας φρόντισε ώστε οι μέρες του να είναι μετρημένες», είπε ο Μάικ Πομπέο.

Χαρακτηρίζοντας τον Νικολάς Μαδούρο «χειρότερο από τον χειρότερο τύραννο», ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε λόγο για «μερικές εκατοντάδες τόνους» τροφίμων, φαρμάκων και υγειονομικών κιτ που στάλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα σύνορα με τη Βενεζουέλα και εμποδίστηκαν να περάσουν στη χώρα το Σάββατο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να καταφύγει στη βία, αρνήθηκε να το αποκλείσει, όπως είναι η γραμμή που ακολουθεί η Ουάσινγκτον αφότου ξεκίνησε η κρίση. «Έχουμε πει πως όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι», είπε o Πομπέο στο Fox.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε (...) η δημοκρατία να επιβληθεί και να αναδειχθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους Βενεζουελάνους», πρόσθεσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Με τόσους νεκρούς, με ανθρωπιστική βοήθεια να καταστρέφεται στα σύνορα και παιδιά να πέφτουν νεκρά από σφαίρες του καθεστώτος, η Χάγη δεν είναι πλέον επιλογή για αυτά τα καθάρματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ