Οι μέρες του Μαδούρο τελειώνουν - Προειδοποίηση από ΗΠΑ

Οι μέρες του Μαδούρο τελειώνουν - Προειδοποίηση από ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Αυστηρή προειδοποίηση κατά του Μαδούρο διατυπώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι πλησιάζει το τέλος για τον πρόεδρο  της Βενεζουέλας, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν πλέον.

«Είμαι σίγουρος πως χάρη στους Βενεζουελάνους οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε μια συνέντευξη στο CNN.

Τις δηλώσεις επανέλαβε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox: «Ελπίζουμε σθεναρά πως μέσα στις επόμενες ημέρες, στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες, το καθεστώς Μαδούρο θα αντιληφθεί πως ο λαός της Βενεζουέλας φρόντισε ώστε οι μέρες του να είναι μετρημένες», είπε ο Μάικ Πομπέο.

Χαρακτηρίζοντας τον Νικολάς Μαδούρο «χειρότερο από τον χειρότερο τύραννο», ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε λόγο για «μερικές εκατοντάδες τόνους» τροφίμων, φαρμάκων και υγειονομικών κιτ που στάλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα σύνορα με τη Βενεζουέλα και εμποδίστηκαν να περάσουν στη χώρα το Σάββατο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να καταφύγει στη βία, αρνήθηκε να το αποκλείσει, όπως είναι η γραμμή που ακολουθεί η Ουάσινγκτον αφότου ξεκίνησε η κρίση. «Έχουμε πει πως όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι», είπε o Πομπέο στο Fox.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε (...) η δημοκρατία να επιβληθεί και να αναδειχθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους Βενεζουελάνους», πρόσθεσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με τόσους νεκρούς, με ανθρωπιστική βοήθεια να καταστρέφεται στα σύνορα και παιδιά να πέφτουν νεκρά από σφαίρες του καθεστώτος, η Χάγη δεν είναι πλέον επιλογή για αυτά τα καθάρματα.