ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Οι Κούρδοι κατέλαβαν πόλη που ήταν στα χέρια του ISIS

Οι Κούρδοι κατέλαβαν πόλη που ήταν στα χέρια του ISIS Facebook Twitter
Al Jazeera
1

Οι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στην επίθεση την οποία έχουν εξαπολύσει οι ιρακινές δυνάμεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης, προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβαν στα βορειοανατολικά τη γειτονική πόλη Μπασίκα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

 

Η Μπασίκα είναι "υπό τον πλήρη έλεγχο" των πεσμεργκά, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζάμπαρ Γιάουαρ, γενικός γραμματέας του υπουργείου της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν που είναι αρμόδιο για τις δυνάμεις ασφαλείας.

 

Οι πεσμεργκά ξεκίνησαν τη Δευτέρα την επίθεση στην πόλη αυτή αφού την είχαν περικυκλώσει από τον βορρά, την ανατολή και τον νότο.

 

"Οι δυνάμεις μας ετοιμάζονται να χτενίσουν την πόλη και να την αποναρκοθετήσουν", διευκρίνισε ο Γιάουαρ. "Το πρωί, υπήρχαν τρομοκράτες κρυμμένοι σε σπίτια. Ήθελαν να το βάλουν στα πόδια (...) 13 από αυτούς σκοτώθηκαν", συνέχισε, προσθέτοντας πως πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σε υπόγεια τούνελ.

 

Στην περιοχή της Μπασίκα βρίσκεται μια στρατιωτική βάση όπου έχουν αναπτυχθεί τουρκικές δυνάμεις, ένα θέμα που έχει προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και στη Βαγδάτη. Η Τουρκία επιμένει ότι πρέπει να έχει έναν ρόλο στην επίθεση κατά της Μοσούλης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου, και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις πυροβολικού εναντίον των τζιχαντιστών από τη βάση της Μπασίκα.

1

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ