Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Μόσχα να μην στείλει στρατό στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Μόσχα να μην στείλει στρατό στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Μεγάλο λάθος, χαρακτηρίζει τυχόν αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η Σούζαν Ράις, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό θα ήταν ένα βαρύ σφάλμα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας ή της Ρωσίας ή της Ευρώπης ή των Ηνωμένων Πολιτειών να βλέπουν μια χώρα να διαιρείται. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να βλέπει τη βία να επιστρέφει και την κατάσταση να κλιμακώνεται» είπε η Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ανάλογες προειδοποιήσεις προς τη Μόσχα απηύθυνε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Λαβρόφ: «Αθέτησαν τη συμφωνία»

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε επικοινωνία που είχε με τον Τζον Κέρι, μίλησε για αθέτηση της συμφωνίας από την πλευρά της ουκρανικής αντιπολίτευσης και για κατάληψη της εξουσίας στην Ουκρανία. Όπως είπε η αντιπολίτευση αρνείται να αφοπλιστεί και «συνεχίζει να βασίζεται στη βία».

Χθες Πούτιν και Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την Ουκρανία με τη Μόσχα να ανακοινώνει μόνο την είδηση περί τηλεφωνικής επικοινωνίας «με πρωτοβουλία της καγκελαρίου».

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ δήλωσε πως κατά την επικοινωνία τους συμφώνησαν ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας καθώς και ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση. 

Τόνισαν επίσης «το κοινό τους συμφέρον για σταθερότητα στη χώρα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο», ενώ συμφώνησαν να είναι στενή επαφή. 

Η Μέρκελ συνεχάρη την Γιούλια Τιμοσένκο για την αποφυλάκιση της και τόνισε ότι σύντομα θα συναντηθούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM