Σαράντα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, οι Duran Duran κυκλοφόρησαν το 15ο στούντιο άλμπουμ τους, το «Future Past». 

 

«Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα δημιουργούσαμε ακόμη μουσική μαζί, έπειτα από όλο αυτό τον καιρό. Ήμασταν απλά παιδιά και ενωθήκαμε στο punk rock», δήλωσε ο μπασίστας της μπάντας, Τζον Τέιλορ, στο Reuters. 

 

«Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όταν κανένας δεν σκεφτόταν μακροπρόθεσμα, η σκέψη ήταν “θα μπορούσαμε να παίζουμε του χρόνου;”», συμπλήρωσε. 

 

 

Με ένα από τα νέα τους τραγούδια, το «Anniversary» γιορτάζουν τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, το 1981. 

 

«Είναι ένα τραγούδι που κατά κάποιο τρόπο γιορτάζει τον καιρό που είμαστε μαζί ως μπάντα, αλλά είναι ανοιχτό σε όλους και οτιδήποτε μπορεί να θέλει να γιορτάσει κάποιος», δήλωσε ο Τζον Τέιλορ. 

 

 

Στο νέο άλμπουμ τους συνεργάστηκαν με τους παραγωγούς Έρολ Άλκαν και Τζόρτζιο Μορόντερ, ενώ ο κιθαρίστας των Blur Γκράχαμ Κόξον, η γιαπωνέζικη πανκ μπάντα CHAI και η ράπερ Ivorian Doll είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. 

 

Η μπάντα άρχισε να δουλεύει το άλμπουμ στα τέλη του 2018 και συνέχισε σποραδικά μέσα στο 2019. Η πανδημία τους ανάγκασε να σταματήσουν για περίπου δέκα μήνες. 

 

«Κατά κάποιο τρόπο ήταν στην πραγματικότητα καλό το ότι έπρεπε να κάνουμε ένα διάλειμμα, γιατί δεν είχαμε ποτέ αυτή την εμπειρία και μπορέσαμε να το δούμε με φρέσκα μάτια και να το ακούσουμε με φρέσκα αυτιά», δήλωσε ο Νικ Ρόουντς. 

 

Ο Τζον Τέιλορ και ο κιμπορντίστας Νικ Ρόουντς σχημάτισαν τους Duran Duran το 1978, μαζί με τον τραγουδιστή Σάιμον Λε Μπον και τον ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ.  Έγιναν διάσημοι με επιτυχίες όπως το «Girls on Film» και «Rio». Έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχουν κερδίσει δύο βραβεία Grammy.