Οι αρχές του Λάος έκαναν τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία της Ασίας

Οι αρχές του Λάος έκαναν τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία της Ασίας Facebook Twitter
Twitter
0

Η αστυνομία στο Λάος πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ασία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Αξιωματικοί εντόπισαν ένα φορτηγό που μετέφερε 55 εκατομμύρια δισκία μεθαμφεταμίνης και περισσότερο από 1,5 τόνο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ανακοίνωσε η υπηρεσία εγκλήματος του ΟΗΕ.

Η ανακάλυψη έγινε όταν η αστυνομία σταμάτησε ένα φορτηγό που μετέφερε κιβώτια μπύρας στο Μποκέο, που συνορεύει με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Η περιοχή - γνωστή ως Χρυσό Τρίγωνο - έχει μακρά ιστορία ως ένα σημαντικό σημείο παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Τζέρεμι Ντάγκλας, περιφερειακός εκπρόσωπος της Νοτιοανατολικής Ασίας για το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), είπε στο BBC ότι ήταν «με διαφορά η μεγαλύτερη κατάσχεση στην ιστορία της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας».

Η κατάσχεση αυτή καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ 16 εκατ. δισκίων αμφεταμίνης σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή σε διάστημα μιας εβδομάδας, που έγινε πρόσφατα.

Λόγω των αναταραχών στη Μιανμάρ έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό σημαντική αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αρχές. 

«Οι γείτονες και η ευρύτερη περιοχή πλημμυρίζουν εντελώς από μεθαμφεταμίνη και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνδέεται με την κατάσταση διακυβέρνησης στην περιοχή της Σαν», είπε ο Ντάγκλας.

Τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού και τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Κίνας στη Γιουνάν με τη Μιανμάρ «φαίνεται ότι είναι τουλάχιστον εν μέρει ο λόγος που η διακίνηση έχει αυξηθεί ανατολικά προς το Λάος και νότια προς την Ταϊλάνδη» για να αποφευχθούν απώλειες, πρόσθεσε.

Το τεράστιο φορτίο συσκευάστηκε σε κιβώτια μπύρας της Lao Brewery Company. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της  ανέφερε ότι «δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη σε αυτή την υπόθεση».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ