Οι «Ανθισμένες Κερασιές» του Ντάμιεν Χιρστ εκεί όπου «ανήκουν»: Σε έκθεση στο Τόκιο

Οι «Ανθισμένες Κερασιές» του Ντάμιεν Χιρστ εκεί όπου «ανήκουν»: Σε έκθεση στο Τόκιο Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Thibaut Voisin/Foundation Cartier
0

Ο Ντάμιεν Χιρστ, ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς σύγχρονους καλλιτέχνες της, αναμένεται να εκθέσει τους πίνακές του «Cherry Blossoms» (Ανθισμένες Κερασιές) στο Εθνικό Κέντρο Τέχνης του Τόκιο.


Ο θάνατος παραμένει ένα σταθερά παρών στη θεματολογία του Χιρστ και η έκθεση αυτή αποτελεί τη συνέχεια του χαρακτηριστικού δημιουργικού του στιλ, με τις κουκκίδες. Ο ίδιος εξηγεί το πώς άντλησε έμπνευση για το πολύχρωμο έργο του από τα μικρά, ευάλωτα ροζ άνθη. 


  
«Οι Ανθισμένες Κερασιές αφορούν την ομορφιά και τη ζωή και τον θάνατο. Είναι υπερβολικές - υπάρχει κάτι σχεδόν κακόγουστο σε αυτές. Όπως ο Τζάκσον Πόλοκ βασανίστηκε από την αγάπη. Είναι διακοσμητικά αλλά βγαλμένα από τη φύση. Αφορούν την επιθυμία και τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα πράγματα γύρω μας και σε τι τα μετατρέπουμε, αλλά και την εξωφρενική οπτική παροδικότητα της ομορφιάς - ένα δέντρο σε πλήρη απίστευτη άνθηση με φόντο έναν καθαρό ουρανό. Ήταν τόσο ωραία που τα δημιούργησα, που χάθηκα εντελώς στο χρώμα και στις μπογιές στο στούντιο μου. Είναι φανταχτερά και ακατάστατα και εύθραυστα και με έκαναν να απομακρυνθώ από τον μινιμαλισμό και την ιδέα ενός φαντασιακά μηχανικού ζωγράφου, κι αυτό είναι τόσο συναρπαστικό για μένα».

 
Η έκθεση, που πραγματοποιείται την περίοδο της πολυαναμενόμενης ανθοφορίας των κερασιών, θα είναι η πρώτη μεγάλη ατομική του Ντάμιεν Χιρστ στη χώρα και θα περιλαμβάνει 24 επιλεγμένους πίνακες ο μεγαλύτερος εκ των οποίων έχει μήκος πάνω από επτά μέτρα. Ο Χιρστ ολοκλήρωσε τους πίνακες το 2020 και τους παρουσίασε πρώτη φορά στο Fondation Cartier στο Παρίσι το περασμένο καλοκαίρι.


 
Η επερχόμενη έκθεση, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 έως τις 23 Μαΐου, θα είναι εναρμονισμένη με το φυσικό της σκηνικό καθώς οι ανθισμένες κερασιές γύρω από το Μουσείο θα αρχίσουν να ρίχνουν και να σκορπίζουν τα ροζ πέταλά τους.

Με πληροφορίες από Hyperbeast

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ