ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Oι Αμερικανοί αγοράζουν μανιωδώς φλογοβόλα και όπως είναι λογικό κάποιοι ανησυχούν

Oι Αμερικανοί αγοράζουν μανιωδώς φλογοβόλα και όπως είναι λογικό κάποιοι ανησυχούν Facebook Twitter
3

Στον απόηχο των δύο εταιρειών που πωλούν πλέον τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα φλογοβόλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας τουλάχιστον δήμαρχος ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απαγόρευσή τους. Αυτό όμως προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση και το αγοραστικό κοινό σπεύδει να αγοράσει τα όπλα, όσο είναι ακόμη νόμιμα και διαθέσιμα.

"Η ζήτηση έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω της συζήτησης σχετικά με την απαγόρευση," σχολιάζει στο αμερικανικό arstechnica.com ο Chris Byars, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ion Productions Team με έδρα στο Μίσιγκαν. "Είμαι ένας τεράστιος υποστηρικτής της προσωπικής ελευθερίας και της προσωπικής ευθύνης. Καθένας μπορεί να κατέχει ό, τι θέλει, αν μπορεί να το χρησιμοποιεί με τρόπο που δεν είναι επιβλαβής για τον άλλοι. Αστυνομία, πυροσβεστική και πελάτες μας είναι υπέρ του να διατηρηθούν νόμιμα τα φλογοβόλα της εταιρείας μας." σχολιάζει ο Byars ο οποίος προσθέτει πως τις τελευταίες μέρες έχουν πουληθεί πάνω από 350 φλογοβόλα έναντι 900 δολαρίων έκαστο.

Το προϊόν της εταιρείας, γνωστό ως XM42, μπορεί να εκτοξεύσει φωτιά σε απόσταση μεγαλύτερη των 25 ποδιών για 35 δευτερόλεπτα  και με τη δεξαμενή καυσίμων γεμάτη, ζυγίζει μόλις 10 κιλά.

Μια άλλη εταιρεία-XMatter, με έδρα στο Κλίβελαντ, πωλεί μια παρόμοια συσκευή για $ 1.600 η κάθε μία και αυτή η συσκευή έχει περίπου το διπλάσιο εύρος σε σχέση με το XM42. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Jim Fouts του Warren στο Michigan, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία, είπε εξέφρασε την ανησυχία του για τη δημοφιλία των όπλων και σημειώνει πως σε λάθος χέρια τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά τόσο εναντίον όποιου χρησιμοποιηθούν όσο και για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες που μπορεί να κάνουν λάθος χρήση.

Σε πολιτειακό επίπεδο, η Καλιφόρνια απαιτεί άδεια για την κατοχή τους, ενώ το Μέριλαντ τα απαγορεύει οριστικά. Ωστόσο η νομοθεσία έχει ανοιχτά τα παράθυρα για την κατοχή τους σε όλες τις πολιτείες ως προς την ατομική κατοχή. Το Μίσιγκαν ωστόσο πρότεινε στις αρχές του μήνα να ρυθμιστεί η νομοθεσία ώστε να απαγορευτεί πλήρως η κατοχή τους και να προβλέπεται τσουχτερό πρόστιμο και φυλάκιση στους παραβάτες.

Ο δήμαρχος του Warren πάντως είναι ανένδοτος και τονίζει πως ο αμερικανικός στρατός έχει υπογράψει πως δεν θα χρησιμοποιεί φλογοβόλα ενώ υπενθυμίζει πως τα φλογοβόλα είναι απαγορευμένα στη μάχη και από τη Συνθήκη της Γενεύης. "Αντιλαμβάνεστε πως αυτό κάνει την κατοχή και χρήση από ιδιώτες, εντελώς παράλογη.Δεν πρέπει να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές" σημειώνει.

3

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ