«Όχι, δεν χρειάζεται να σταματήσετε να αφοδεύετε»- Η διευκρίνιση δημάρχου λόγω δυσοσμίας

Δήμαρχος διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι «δεν χρειάζεται να σταματήσουν να αφοδεύουν» λόγω της δυσοσμίας Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Δήμαρχος σε πόλη της Νέας Ζηλανδίας αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει ότι οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να «σταματήσουν να αφοδεύουν» λόγω της επιδείνωση της δυσoσμίας από εργοστάσιο λυμάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Hutt τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος Campbell Barry ρώτησε αν θα μπορούσε να γίνει κάτι για να μειωθεί η δυσοσμία ενόψει ενός μουσικού φεστιβάλ, του Juicy Fest, στις αρχές Ιανουαρίου. 

Μέλος του τοπικού συμβουλίου απάντησε ότι θα μπορούσαν οι κάτοικοι να «σταματήσουν να αφοδεύουν». Μετά από αυτό ο δήμαρχος αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινίσεις λέγοντας ότι αυτό ειπώθηκε ως αστείο και ουδέποτε εκδόθηκε μία τέτοια οδηγία. Πρόσθεσε δε, ότι μια πιθανή αύξηση των λυμάτων που συνδέεται με το επερχόμενο Juicy Fest «δεν θα έκανε διαφορά στο θέμα της μυρωδιάς».

Η Wellington Water, η οποία διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Seaview, δήλωσε ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει το ζήτημα διαχείρισης οσμών που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Lower Hutt τους τελευταίους μήνες. «Αναγνωρίζουμε ότι τα επίπεδα οσμής ήταν δυσάρεστα και ενοχλητικά για την κοινότητα», δήλωσε η Wellington Water.

Στην Wellington Water και την εταιρεία με την οποία έχει συνάψει σύμβαση για τη διαχείριση του εργοστασίου, Veolia New Zealand, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 22.750 δολάρια Νέας Ζηλανδίας για την προσβλητική και απαράδεκτη οσμή πέρα από τα όρια του εργοστασίου, ανέφερε το Stuff.co.nz . 

Τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αντικατάσταση των βιοφίλτρων του εργοστασίου, με μηχανήματα διασποράς χημικών αποσμήσεων σε λειτουργία για τη βελτίωση του αέρα, μέχρι την αποκατάσταση. Η Wellington Water είπε ότι οι αρχικές εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν προς τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ 13 εκατομμύρια δολάρια (Νέας Ζηλανδίας) θα επενδυθούν σε μακροπρόθεσμες βελτιώσεις τα επόμενα τρία χρόνια.

Ως απάντηση στη δυσοσμία, οι εξαγριωμένοι κάτοικοι σχημάτισαν μια ομάδα, «Σταματήστε τη δυσωδία» καλώντας τους τοπικούς ηγέτες να δράσουν. Μέλη της ομάδας του Stop the Stench στο Facebook ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν για τις γιορτές λόγω της δυσοσμίας. «Κρατάμε κυριολεκτικά την αναπνοή μας», λένε οι κάτοικοι.

Με πληροφορίες της nzherald/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM