Ο Τραμπ θέλει τον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό» των ΗΠΑ

Ο Τραμπ θέλει τον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό» των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε ανοιχτά για χρήση του στρατού ενάντια σε αυτό που αποκαλεί «εσωτερικό εχθρό», ανεβάζοντας τον τόνο της ήδη εμπρηστικής ρητορικής του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το Fox News. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία τόνισε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ΗΠΑ προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας.

«Πάντα λέω ότι έχουμε δύο εχθρούς. Έχουμε τον εχθρό από έξω και τον εχθρό από μέσα. Και ο εσωτερικός εχθρός, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο επικίνδυνος από την Κίνα, τη Ρωσία και όλες αυτές τις χώρες», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι «τρελοί ακροαριστεροί» εντός της χώρας, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ακόμη και με στρατιωτική δύναμη αν χρειαστεί.

«Αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την Εθνοφρουρά ή, αν χρειαστεί, από τον στρατό», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη δυνατότητα ομοσπονδιακής παρέμβασης για την καταστολή εσωτερικών απειλών.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, με την ομάδα της Κάμαλα Χάρις να τις χαρακτηρίζει «τρομακτικές». «Ξέρω ότι πολλοί έχουν πάθει αναισθησία απέναντι στον Τραμπ, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι σοκαριστικό», έγραψε ο Ίαν Σαμς, εκπρόσωπος της εκστρατείας Χάρις, στο X.

Από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ δίνει μια σκοτεινή εικόνα της Αμερικής, περιγράφοντας τη χώρα ως ρημαγμένη από μετανάστες, πληθωρισμό και την πολιτική ορθότητα. Αυτή η ρητορική θυμίζει την αντίστοιχη του 2016, αλλά πλέον έχει πάρει ακόμα πιο ακραίες διαστάσεις.

Χωρίς αποδείξεις, συνεχίζει να κατηγορεί τη Δημοκρατική αντίπαλό του για «δολοφονίες μωρών» μετά τη γέννηση, αποκαλώντας την «μαρξίστρια», «κομμουνίστρια», και «φασίστρια», ενώ αμφισβητεί τη διανοητική της ικανότητα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM