Ο Τραμπ κήρυξε το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση φυσικής καταστροφής

Ο Τραμπ κήρυξε το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση φυσικής καταστροφής Facebook Twitter
EPA/THAIS LLORCA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξε σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το Πουέρτο Ρίκο, προκειμένου να αποδεσμευτούν ομοσπονδιακά κεφάλαια για την ανοικοδόμηση του νησιού που χτυπήθηκε άγρια από τον κυκλώνα Μαρία την Τετάρτη.


«Χθες, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε φυσική καταστροφή στο μη ενσωματωμένο έδαφος του Πουέρτο Ρίκο και απέστειλε ομοσπονδιακή βοήθεια για να στηρίξει τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Μετά το πέρασμα του κυκλώνα, το Πουέρτο Ρίκο έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στα ομοσπονδιακά κεφάλαια περιλαμβάνονται και δάνεια που θα χορηγηθούν για την επισκευή των σπιτιών και την κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων ή για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τα σπίτια των οποίων δεν ήταν ασφαλισμένα.


Η μετεωρολογική υπηρεσία του Πουέρτο Ρίκο κάλεσε το πρωί τους κατοίκους του νησιού να μεταφερθούν αμέσως σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές» πλημμύρες και κίνδυνο κατολισθήσεων.


Σημειώνεται πως ο κυκλώνας Μαρία στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους, στο πέρασμά του από τη Γουαδελούπη και τη Δομινίκα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM