Ο Τραμπ κήρυξε το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση φυσικής καταστροφής

Ο Τραμπ κήρυξε το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση φυσικής καταστροφής Facebook Twitter
EPA/THAIS LLORCA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξε σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το Πουέρτο Ρίκο, προκειμένου να αποδεσμευτούν ομοσπονδιακά κεφάλαια για την ανοικοδόμηση του νησιού που χτυπήθηκε άγρια από τον κυκλώνα Μαρία την Τετάρτη.


«Χθες, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε φυσική καταστροφή στο μη ενσωματωμένο έδαφος του Πουέρτο Ρίκο και απέστειλε ομοσπονδιακή βοήθεια για να στηρίξει τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Μετά το πέρασμα του κυκλώνα, το Πουέρτο Ρίκο έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στα ομοσπονδιακά κεφάλαια περιλαμβάνονται και δάνεια που θα χορηγηθούν για την επισκευή των σπιτιών και την κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων ή για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τα σπίτια των οποίων δεν ήταν ασφαλισμένα.


Η μετεωρολογική υπηρεσία του Πουέρτο Ρίκο κάλεσε το πρωί τους κατοίκους του νησιού να μεταφερθούν αμέσως σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές» πλημμύρες και κίνδυνο κατολισθήσεων.


Σημειώνεται πως ο κυκλώνας Μαρία στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους, στο πέρασμά του από τη Γουαδελούπη και τη Δομινίκα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM