ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να λύσει μόνος το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα, αν η Κίνα δεν συνδράμει

Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να λύσει μόνος το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα, αν η Κίνα δεν συνδράμει Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «ρυθμίσει» μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα δίχως την αρωγή της Κίνας, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του Σι Ζινπίνγκ.


«Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς», δηλώνει ο Τραμπ με πρόθεση να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Ζινπίνγκ, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Ο Τραμπ θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα.

Στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μόνες τους, χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της Κίνας, ο Τραμπ εμφανίζεται κατηγορηματικός, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες: «απολύτως».

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα, είπε: «Δεν πρόκειται να σας πω. Ξέρετε, δεν είμαστε πια οι Ηνωμένες Πολιτείες που στο παρελθόν δήλωναν πού πρόκειται να χτυπήσουν στη Μέση Ανατολή».


«Η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ας βοηθήσει, ή όχι, με την Βόρειο Κορέα. Εάν δεν το κάνει, αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν μας», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.


Σήμερα, εξάλλου, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ προτίθενται «να ασκήσουν πιέσεις» στην Κίνα ώστε να «αναλάβει δράση» κατά της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών στην οποία αποδύεται η Βόρειος Κορέα.

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ