«Ο Τραμπ βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, τρεις ημέρες πριν το ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν» -Βιβλίο αποκαλύπτει

Ο Ντόναλντ Τραμπ με το χέρι υψωμένο Facebook Twitter
AP Photo/Ross D. Franklin
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τρεις ημέρες πριν από το πρώτο του ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν.

Αυτό αποκαλύπτει ο τέταρτος και τελευταίος επικεφαλής του προσωπικού του πρώην προέδρου σε νέο βιβλίο.
 

Ο Μαρκ Μέντοους σημειώνει ότι αν και ήξερε ότι κάθε υποψήφιος έπρεπε «να κάνει αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό εντός 72 ωρών από την ώρα έναρξης… Τίποτα δεν θα εμπόδιζε [τον Τραμπ] να βγει εκεί έξω».

Ο Μέντοους αναφέρει ότι το θετικό αποτέλεσμα του Τραμπ στις 26 Σεπτεμβρίου ήταν ένα σοκ για έναν Λευκό Οίκο που μόλις είχε διοργανώσει μια θριαμβευτική τελετή στο Rose Garden για την υποψήφια για το ανώτατο δικαστήριο, Amy Coney Barrett – μια περίσταση που θεωρείται πλέον ευρέως ότι ήταν μια εκδήλωση υπερδιάδοσης του Covid.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος φαινόταν «λίγο κουρασμένος» και υποψιαζόταν ένα «ελαφρό κρυολόγημα», ο Μέντοους λέει ότι ήταν «ικανοποιημένος» που ο Τραμπ ταξίδεψε εκείνο το βράδυ σε μια συγκέντρωση στο Middletown της Πενσυλβάνια. Αλλά καθώς ρο Marine One απογειώθηκε, γράφει ο Μέντοους, ο γιατρός του Λευκού Οίκου πήρε τηλέφωνο. «Σταμάτα τον πρόεδρο», του είπε ο Sean Conley. «Μόλις βγήκε θετικός στον Covid».

Δεν ήταν δυνατό να σταματήσει τον Τραμπ, αλλά όταν τηλεφώνησε από το Air Force One, ο αρχηγός του επιτελείου τον ενημέρωσε. «Κύριε Πρόεδρε», είπε ο Μέντοους, «Έχω κάποια άσχημα νέα. Έχετε βγει θετικός στον Covid-19».

Όπως είπε ο Μέντοους το τεστ είχε γίνει με ένα παλιό κιτ και τόνισε στον Τραμπ ότι θα ξανακάνει τεστ με ‘το σύστημα Binax και ότι ελπίζαμε ότι το πρώτο τεστ ήταν ψευδώς θετικό’». Μετά από «μια σύντομη αλλά τεταμένη αναμονή», ο Μέντοους τηλεφώνησε με νέα για το αρνητικό τεστ. Μπορούσε «σχεδόν να ακούσει το συλλογικό ‘Ευχαριστώ τον Θεό’ που αντηχούσε στην καμπίνα», γράφει.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Τραμπ έλαβε αυτή την κλήση ως «πλήρη άδεια να συνεχίσει σαν να μην είχε συμβεί τίποτα». Ο αρχηγός του προσωπικού του, ωστόσο, «έδωσε εντολή σε όλους στον άμεσο κύκλο του να του συμπεριφέρονται σαν να ήταν θετικός» καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στην Πενσυλβάνια.

«Δεν ήθελα να πάρω κανένα περιττό ρίσκο», γράφει ο Μέντοους, «αλλά επίσης δεν ήθελα να ανησυχήσω το κοινό εάν δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό – κάτι που σύμφωνα με το νέο, πολύ πιο ακριβές τεστ, δεν υπήρχε». Όπως γράφει το κοινό κοινού στη συγκέντρωση «δεν θα γνώριζαν ποτέ ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» και δεν ενημερώθηκε για τις εξετάσεις του προέδρου.

Ο Τραμπ συνέχισε ακάθεκτος τις δραστηριότητές του, ενώ τρεις ημέρες μετά, την ημέρα του ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν, φαινόταν ελαφρώς καλύτερα – «η έμφαση στη λέξη ελαφρώς». Όπως περιγράφει, το πρόσωπο του τότε Αμερικανού προέδρου είχε ξαναβρεί το χρώμα του, όπως και η φωνή του. Ωστόσο, οι μαύροι κύκλοι του είχαν βαθύνει και έμοιαζε να περπατά σαν να είχε κάποιο βάρος. 

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου, ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω tweet ότι αυτός και η σύζυγός του, Μελάνια, ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Εκείνο το βράδυ, ο Meadows βοήθησε τον Τραμπ να πάει στο νοσοκομείο αλλά και να δημιουργήσει ένα σκηνικό που θα δείχνει ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Τραμπ ανάρρωσε, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα η κατάσταση της υγείας του ήταν πιο σοβαρή απ΄ όσα ανακοίνωνε ή διέρρεε ο Λευκός Οίκος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ