Ο Τραμπ ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τα αντιμουσουλμανικά σχόλια

Ο Τραμπ ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τα αντιμουσουλμανικά σχόλια Facebook Twitter
0

O Nτόναλντ Τραμπ, το αμφιλεγόμενο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, ο  ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ μετά την τεράστια κατακραυγή που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την απαγόρευση της εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.


Ο Τραμπ γνωστοποίησε με μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου «αργότερα, αφού εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ».


Ο δισεκατομμυριούχος επισήμανε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι ανέβαλε το ταξίδι του επειδή δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Νετανιάχου, που ήρθε αντιμέτωπος με καταιγισμό επικρίσεων από Ισραηλινούς πολιτικούς με αφορμή τη συνάντησή του με τον Τραμπ κι οι οποίοι του ζήτησαν επιτακτικά να την ακυρώσει. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καταδίκασε την πρόταση του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων, επέμεινε, ωστόσο, ότι επρόκειτο να τον συναντήσει.


«Επιπλέον το έκανα καθώς μεσούσης μιας δυναμικής προεκλογικής εκστρατείας που πηγαίνει πολύ καλά, αυτό το ταξίδι δεν ήταν και τόσο εύκολο να πραγματοποιηθεί» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα και πρώην πρωταγωνιστής τηλεοπτικής εκπομπής ριάλιτι που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2016.


Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή προτείνοντας να απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα των μουσουλμάνων, περιλαμβανομένων των μεταναστών και προσφύγων, φοιτητών και τουριστών μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Καλιφόρνια που διέπραξαν δύο μουσουλμάνοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί.


Στη Βρετανία μάλιστα ένα κείμενο διαμαρτυρίας με αίτημα την απαγόρευση της εισόδου του Τραμπ στην χώρα συγκέντρωσε περισσότερες από 450.000 υπογραφές έως σήμερα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM