Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο χρίστηκε Ιππότης δεύτερη φορά

Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο χρίστηκε Ιππότης δεύτερη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο χρίστηκε Ιππότης. Ξανά.

Το 1985, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου είχε τιμήσει τον Ντέιβιντ Ατένμπορο με τον τίτλο του Ιππότη. Τώρα, 37 χρόνια αργότερα, ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος του απένειμε τον τίτλο του Μεγαλόσταυρου Ιππότη.


Ο Μεγαλόσταυρος του Ιππότη του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου απονέμεται σε αναγνώριση «για τις υπηρεσίες σε ξένη χώρα ή σε σχέση με τις εξωτερικές υποθέσεις και υποθέσεις της Κοινοπολιτείας» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.


Ο τίτλος τιμής απονεμήθηκε στον Ατένμπορο για τις υπηρεσίες του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και αφηγητής και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων για το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του για τον φυσικό κόσμο, «Life in Color» στο Netflix.
Το 2005, η βασίλισσα απένειμε επίσης στον Ντέιβιντ Άτενμπορο το παράσημο του Τάγματος της Αξίας.


Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου τρέφει βαθιά στοργή για τον διάσημο φυσιοδίφη και συγγραφέα και ο Ατένμπορο έχει μια μακροχρόνια φιλία με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Στην πραγματικότητα, οι δυο τους γεννήθηκαν με διαφορά μόλις εβδομάδων το 1926.


Πιο γνωστός για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη φύση όπως το «The Blue Planet», ο Ντέιβιντ Ατένμπορο θεωρείται «εθνικός θησαυρός» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν από αρκετά χρόνια, η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την πρεμιέρα της σειράς «Our Planet» του Ατενμπορο.


Πρόσφατα εμφανίστηκε στο «Platinum Party» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απευθύνοντας μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και ήταν κριτής για το βραβείο Earthshot του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ