Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σε συγκέντρωση του Τραμπ: «Δεν θέλετε έναν πρόεδρο που θα κάνει την Αμερική υγιή ξανά;»

Ο Ρόπερτ Κένεντι Τζούνιορ σε συγκέντρωση του Τραμπ: «Δεν θέλετε έναν πρόεδρο που θα κάνει την Αμερική υγιή ξανά;» Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr), ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χτες από την Αριζόνα πως αναστέλλει την προεκλογική εκστρατεία του, στηρίζοντας μάλιστα τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Αυτό δεν ήταν τυχαίο, καθώς χτες στην Αριζόνα βρισκόταν και ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην όμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε συγκέντρωση με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει τον αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και να στηρίξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Πριν καλέσει τον Κένεντι στη σκήνη, ο Τραμπ είπε ότι θα του ζητήσει να εργαστεί σε μια επιτροπή που θα διερευνήσει «την επί δεκαετίες αύξηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων διαταραχών, του αυτισμού, της παχυσαρκίας, της στειρότητας και πολλά άλλα».

Ο Τραμπ περιέγραψε τον 70χρονο γόνο της πολιτικής δυναστείας των Κένεντι ως «απίστευτο πρωταθλητή» για τις αμερικανικές αξίες και «υψηλά σεβαστό» και «εξαιρετικό πρόσωπο» προτού τον παρουσιάσει ως καλεσμένο έκπληξη στο Desert Diamond Arena στο Γκλέντεϊλ στην Αριζόνα.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, τονίζοντας ότι συμμερίζεται τις απόψεις του για την εξωτερική πολιτική, την κυβερνητική λογοκρισία και τον «τερματισμό της επιδημίας χρόνιων ασθενειών». Μιλώντας στο Φοίνιξ της Αριζόνας, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος καταλόγισε στο Δημοκρατικό Κόμμα την ευθύνη για την προσωπική του απόφαση να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και πλέον να στηρίζει την υποψηφιότητα Τραμπ.

«Δεν θέλετε έναν πρόεδρο που θα κάνει την Αμερική υγιή ξανά;» είπε αργότερα ο Κένεντι.

Ο Κένεντι είπε θέλει να μειώσει την κλίμακα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο εξωτερικό. Ο Κένεντι τελείωσε τις παρατηρήσεις του χωρίς να δηλώσει ρητά ότι υποστηρίζει τον Τραμπ. Καθώς τελείωσε, γραφικά και πανό εμφανίζονταν γύρω από την αρένα που έγραφαν «Ο RFK Jr. υποστηρίζει τον Τραμπ».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM