Τι και αν η τουρκική οικονομία βυθίζεται και μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας ζει στα όρια της φτώχειας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να αυξήσει τον μισθό του.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ahval, που επικαλείται την τουρκική εφημερίδα Sözcü, ο μισθός του Τούρκου προέδρου θα αυξηθεί στις 100.750 τουρκικές λίρες (10.915 δολάρια) το 2022 ως μέρος της πρότασης προϋπολογισμού που υπέβαλε το κυβερνών κόμμα AKP. Η μηνιαία αύξηση που θα λάβει ανέρχεται σε περίπου τέσσερις κατώτατους μισθούς στην Τουρκία.

 

Καθώς ο μισθός του Ερντογάν αναμένεται να αυξηθεί από τα 9.500 δολάρια, ο προεδρικός προϋπολογισμός θα μειωθεί στα 3,89 δισεκατομμύρια λίρες (420 εκατομμύρια δολάρια) από τα 4,39 δισεκατομμύρια του 2021.

 

Αλλά, εάν εγκριθεί ο προϋπολογισμός, δεν είναι μόνο ο μισθός του Τούρκου προέδρου που θα αυξηθεί, καθώς ανοδική τροχιά παίρνει και η Διεύθυνση Επικοινωνιών του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται αύξηση του προϋπολογισμού κατά 60%, φτάνοντας τις 680 εκατομμύρια λίρες (73 εκατομμύρια δολάρια), με το κόστος προσωπικού να φτάνει τις 121,8 εκατομμύρια λίρες.