Ο πρίγκιπας Κάρολος «υποστήριζε οικονομικά» τον Χάρι και την Μέγκαν μέχρι το καλοκαίρι του 2020

Ο πρίγκιπας Κάρολος «υποστήριζε οικονομικά» τον Χάρι και την Μέγκαν μέχρι το καλοκαίρι του 2020 Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο πρίγκιπας Κάρολος συνέχισε να υποστηρίζει οικονομικά τον γιο του, Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, τους μήνες μετά το «διαζύγιό» τους με τη βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με τον οίκο Κλάρενς. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος χρηματοδότησε το ζευγάρι με ένα «σημαντικό ποσό» μέχρι το καλοκαίρι του 2020, δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου Κλάρενς. 

Στην πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει ότι η οικογένειά του σταμάτησε να τον στηρίζει οικονομικά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Μάλιστα, τότε είχε πει πως κατάφερε να προχωρήσει στο νέο κεφάλαιο της ζωής του χάρη στην κληρονομιά που του είχε αφήσει η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

Τώρα, εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ διευκρίνισε ότι ο πρίγκιπας Χάρι αναφερόταν στο πρώτο τρίμηνο του συγκεκριμένου οικονομικού έτους, δηλαδή την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο. 

Όταν τον Ιανουάριο του 2020 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι «ο πρίγκιπας της Ουαλίας έδωσε ένα σημαντικό ποσό για να τους υποστηρίξει σε αυτή τη μετάβαση», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου Κλάρενς. 

«Αυτή η χρηματοδότηση σταμάτησε το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου. Το ζευγάρι είναι τώρα οικονομικά ανεξάρτητο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος. Παρότι η αποχώρηση του ζευγαριού ήταν ένα ζήτημα «τεράστιας λύπης για την οικογένεια, ο πρίγκιπας της Ουαλίας ήθελε να βοηθήσει να λειτουργήσει αυτό», σημείωσε, αναφερόμενος στην οικονομική υποστήριξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, η μοναρχία κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους 87,5 εκατομμύρια λίρες το διάστημα 2020-21, μια αύξηση 18,1 εκατ. σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. 

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά στοιχεία του πρίγκιπα Κάρολου, η χρηματοδότηση για τους δύο γιους του και τις οικογένειές τους ανήλθε σε 4,5 εκατομμύρια λίρες, ποσό που περιλαμβάνει και άλλες δαπάνες. 

Το κονδύλι αυτό μειώθηκε κατά περίπου 1,2 εκατομμύριο λίρες το οικονομικό έτος μετά την αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τη βασιλική οικογένεια. 

Από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν φαίνεται επίσης ότι το ζευγάρι αποπλήρωσαν 2,4 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage. Το ποσό αυτό καλύπτει και τη μίσθωση προκειμένου αυτή να παραμείνει η οικία τους στη Βρετανία τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022. 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM