Περισσότερο αποκαλυπτικός και πικραμένος επιστρέφει στην επικαιρότητα ο πρίγκιπας της Δανίας Χένρικ, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να θαφτεί δίπλα στη σύζυγό του βασίλισσα Μαργαρίτα, επειδή δεν τον έκαναν βασιλιά.

 

Τώρα ο πρίγκιπας, που έχει αποσυρθεί από τα περισσότερα επίσημα πριγκιπικά του καθήκοντα, καταφέρεται κατά της συζύγου του, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Se og Hør. Όπως λέει η βασίλισσα Μαργαρίτα δεν τον σέβεται. «Η σύζυγός μου δεν μου δίνει τον σεβασμό που μια συνηθισμένη γυναίκα πρέπει να δώσει στον σύζυγό της».

 

«Η σύζυγός μου αποφάσισε ότι θέλει να είναι βασίλισσα και είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό», λέει ο Χένρικ. «Αλλά πρέπει να ξέρει ότι αν ένας άνδρας και η γυναίκα είναι παντρεμένοι, είναι ίσοι", συμπληρώνει.

 

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του βασιλικού οίκου της Δανίας Lene Balleby, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια: «Έχουμε ανακοινώσει την απόφαση του πρίγκιπα ότι δεν επιθυμεί να ταφεί στο καθεδρικό ναό της Roskilde και ότι αυτό οφείλεται στην δυσαρέσκεια του σχετικά με το καθεστώς του. Δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να πούμε για το θέμα», δήλωσε.

 

Ο Χένρικ που είναι Γάλλος αλλά άλλαξε υπηκοότητα και θρήσκευμα για να παντρευτεί τη Μαργαρίτα, είχε δηλώσει πέρυσι στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι ένιωθε ότι έπεσε θύμα διάκρισης λόγω φύλου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr