Ο πρίγκιπας Χάρι θα χάσει 33 εκατ. λίρες - Το Plan B για να αποφύγει το φιάσκο

Ο πρίγκιπας Χάρι θα χάσει 33 εκατ. λίρες - Το Plan B για να αποφύγει το φιάσκο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Andy Rain EPA-EFE/Andy Rain
0

Μετά το αμφιλεγόμενο «Spare», όλοι περίμεναν δεύτερο γύρο αποκαλύψεων από τον πρίγκιπα Χάρι, που ωστόσο φαίνεται πως δεν σκοπεύει να γράψει άλλα απομνημονεύματα.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ φέρεται να αποφάσισαν να «σταματήσουν» τα αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ στο Netflix και τις συνεντεύξεις για τα μυστικά της βασιλικής οικογένειας, επειδή δεν υπάρχει «τίποτα άλλο να πουν», ισχυρίστηκε πηγή.

Μόνο που η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι τόσο απλή, αφού ενδέχεται να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο το εκδοτικό του συμβόλαιο, που φέρεται να είναι ύψους 33 εκατ. λιρών. 

Κι αυτό διότι μέρος της συμφωνίας υποσχόταν ένα δεύτερο βιβλίο με απομνημονεύματα μετά το «Spare», το οποίο αναστάτωσε/ στενοχώρησε/ εξόργισε τη βασιλική οικογένεια και βάθυνε το χάσμα μεταξύ του Χάρι και του αδελφού του, πρίγκιπα Ουίλιαμ. 

Τώρα, λοιπόν, που με την Μέγκαν Μαρκλ λένε πως αποφάσισαν να σταματήσουν τις ιντριγκαδόρικες αποκαλύψεις, μήπως ο εκδοτικός Penguin εύλογα θα δικαιούνταν μια επαναδιαπραγμάτευση «κατά τους» και προς όφελός του; 

Ο πρίγκιπας Χάρι θα χάσει 33 εκατ. λίρες - Το Plan B για να αποφύγει το φιάσκο Facebook Twitter
Το «Spare» πούλησε 1,43 εκατομμύρια αντίτυπα σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Καναδά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Φωτ.: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Σε κάθε περίπτωση, ο πρίγκιπας Χάρι με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού μάλλον έχουν κατά νου Plan B, καθώς σύμφωνα με το Page Six, «φιλοδοξούν» να πουλήσουν - και δη πολύ ακριβά- τα κινηματογραφικά δικαιώματα του «Spare».

«Είναι μια φάση win-win», δήλωσε πηγή στη Daily Express. «Θα διεκδικήσει τεράστια αμοιβή για τα δικαιώματα, ενώ η εμπλοκή του Archewell θα κάνει την συμφωνία ακόμη πιο προσοδοφόρα», σημείωσε.

Το Netflix θεωρείται επικρατέστερος υποψήφιος για τα δικαιώματα, καθώς το πρώην βασιλικό ζεύγος υπέγραψε το 2020 πολυετή συμφωνία, που φέρεται να αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια.

Οι δυο τους κυκλοφόρησαν πέρυσι τη ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan», όπου περιγράφεται λεπτομερώς η γνωριμία τους το 2016, ο γάμος τους το 2018 και η μετακόμισή τους στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια το 2020.

«Δεδομένης της επιτυχίας του "Spare" και του κασέ του Χάρι, μπορεί να μιλάμε και για συμφωνία ρεκόρ», πρόσθεσε η πηγή.

Διαφορετική πηγή ανέφερε, ωστόσο, πως ο Χάρι με την Μέγκαν «δεν έχουν καμία πρόθεση να μετατρέψουν το "Spare" σε ταινία».

Το «Spare», το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, πούλησε 1,43 εκατομμύρια αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του και ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να πήρε 20 εκατ. δολάρια από τον εκδoτικό οίκο Penguin Random House

Στο βιβλίο μιλά για τις αμφιλεγόμενες σχέσεις με τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο Γ' αλλά και τα συναισθήματα που ένιωσε μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM