Ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση χιλιάδων λιρών στη δίκη κατά της Mirror

Πρίγκιπας Χάρι: Σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της δίκης κατά της Mirror Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Το τηλέφωνο του πρίγκιπα Χάρι χακαρίστηκε σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, και του επιδίκασε αποζημίωση χιλιάδων λιρών που οφείλει να του καταβάλει ο όμιλος της Mirror.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που μόλις βγήκε, ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση 140.600 λιρών έναντι της Mirror καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι 15 από τα 33 άρθρα της Mirror ήταν προϊόν πειρατείας τηλεφώνου ή άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό συνέβη σε «μέτριο βαθμό» αλλά «υπό τον προσεκτικό έλεγχο ορισμένων ατόμων» από τα τέλη του 2003 έως τον Απρίλιο του 2009.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί τη «μεγαλύτερη απόφαση», που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής στον νομικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο δούκας του Σάσσεξ εναντίον των εφημερίδων του ομίλου.

Ο πρίγκιπας Χάρι, είχε κατηγορήσει τον εκδότη της εφημερίδας για τηλεφωνικές υποκλοπές και άλλες παράνομες πράξεις. Τον Ιούνιο αποτέλεσε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας εδώ και 130 χρόνια, που κατέθεσε στο δικαστήριο όταν εμφανίστηκε ως βασικός μάρτυρας σε δίκη. Συγκεκριμένα μήνυσε την MGN  και τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι, περίπου άλλα 100 άτομα, ανάμεσά τους ηθοποιοί, αθλητές και διασημότητες, που απλώς είχαν σχέση με γνωστές προσωπικότητες, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη σχετικά με ισχυρισμούς για τηλεφωνικές υποκλοπές και παράνομη συλλογή πληροφοριών μεταξύ 1991 και 2011. Υποστήριξαν πως συντάκτες και στελέχη της MGN γνώριζαν και ενέκριναν τις παρανομίες, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον τους δεν υποστηρίζονται από τα στοιχεία. 

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του, ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε από την MGN για 15 χρόνια και ζήτησε αποζημίωση περίπου 440.000 λιρών. Ο εκδότης παραδέχτηκε την παράνομης συλλογής πληροφοριών εις βάρος του πρίγκιπα Χάρι και είπε ότι δεν δικαιούται αποζημίωση μεγαλύτερη από 500 λίρες.

Με πληροφορίες από Reuters/SkyNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM