ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση χιλιάδων λιρών στη δίκη κατά της Mirror

Πρίγκιπας Χάρι: Σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της δίκης κατά της Mirror Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Το τηλέφωνο του πρίγκιπα Χάρι χακαρίστηκε σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, και του επιδίκασε αποζημίωση χιλιάδων λιρών που οφείλει να του καταβάλει ο όμιλος της Mirror.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που μόλις βγήκε, ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση 140.600 λιρών έναντι της Mirror καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι 15 από τα 33 άρθρα της Mirror ήταν προϊόν πειρατείας τηλεφώνου ή άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό συνέβη σε «μέτριο βαθμό» αλλά «υπό τον προσεκτικό έλεγχο ορισμένων ατόμων» από τα τέλη του 2003 έως τον Απρίλιο του 2009.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί τη «μεγαλύτερη απόφαση», που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής στον νομικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο δούκας του Σάσσεξ εναντίον των εφημερίδων του ομίλου.

Ο πρίγκιπας Χάρι, είχε κατηγορήσει τον εκδότη της εφημερίδας για τηλεφωνικές υποκλοπές και άλλες παράνομες πράξεις. Τον Ιούνιο αποτέλεσε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας εδώ και 130 χρόνια, που κατέθεσε στο δικαστήριο όταν εμφανίστηκε ως βασικός μάρτυρας σε δίκη. Συγκεκριμένα μήνυσε την MGN  και τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι, περίπου άλλα 100 άτομα, ανάμεσά τους ηθοποιοί, αθλητές και διασημότητες, που απλώς είχαν σχέση με γνωστές προσωπικότητες, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη σχετικά με ισχυρισμούς για τηλεφωνικές υποκλοπές και παράνομη συλλογή πληροφοριών μεταξύ 1991 και 2011. Υποστήριξαν πως συντάκτες και στελέχη της MGN γνώριζαν και ενέκριναν τις παρανομίες, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον τους δεν υποστηρίζονται από τα στοιχεία. 

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του, ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε από την MGN για 15 χρόνια και ζήτησε αποζημίωση περίπου 440.000 λιρών. Ο εκδότης παραδέχτηκε την παράνομης συλλογής πληροφοριών εις βάρος του πρίγκιπα Χάρι και είπε ότι δεν δικαιούται αποζημίωση μεγαλύτερη από 500 λίρες.

Με πληροφορίες από Reuters/SkyNews

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM