Ο πρίγκιπας Χάρι έπιασε και δεύτερη δουλειά

Prince Harry picks up another job Facebook Twitter
EPA
0

Σε μία νέα επιτροπή που δημιούργησε το Ινστιτούτο Άσπεν για την παραπληροφόρηση θα συμμετέχει ο πρίγκιπας Χάρι, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα.

Ο πρίγκιπας Χάρι, με δεκατέσσερα ακόμα άτομα, θα είναι επίτροπος και μαζί με τρεις προέδρους, θα εκπονήσει μία εξάμηνη μελέτη για την παραπληροφόρηση στις ΗΠΑ. Πρόεδροι της επιτροπής είναι η Katie Couric, δημοσιογράφος, ο Rashad Robinson, πρόεδρος της οργάνωσης Color of Change και ο Chris Krebs πρώην διευθυντής του αμερικανικού γραφείου Ασφάλειας στο Διαδίκτυο και στις Υποδομές.

«Αυτή η κρίση παραπληροφόρησης υποσκάπτει την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς μας θεσμούς και πλήττει τα θεμέλια της κοινωνίας», δήλωσε ο Krebs. Αυτό είναι που το Άσπεν θέλει να ερευνήσει. Το ινστιτούτο ανακοίνωσε τη σύσταση της επιτροπής, «Commission on Information Disorder» όπως επίσημα λέγεται, τον Ιανουάριο. Θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Απρίλιο και θα πραγματοποιήσει μία σειρά με συναντήσεις με εξωτερικούς ειδήμονες.

Σύμφωνα με το σχέδιο του ινστιτούτου θα υπάρξει μία ενδιάμεση αναφορά μετά από περίπου δύο μήνες «η οποία θα ερευνά και θα πλαισιώνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης δίνοντας προτεραιότητα στις πλέον κρίσιμες θεματικές». Έως το φθινόπωρο θα έχει δημιουργηθεί λίστα με δράσεις.

Σημειώνεται ότι όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι στη Wall Street Journal, θα γίνει chief impact officer [επικεφαλής του τμήματος απήχησης] της BetterUp Inc., μίας εταιρείας online coaching και ψυχικής υγείας. 

«Σκοπεύω να συμβάλλω στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», είχε δηλώσει ο Χάρι στην εφημερίδα σχετικά με την πρώτη του δουλειά. «Η ενεργητική καθοδήγηση παρέχει ατελείωτες δυνατότητες για προσωπική ανάπτυξη, αυξημένη ευαισθητοποίηση και μια γενικότερα καλύτερη ζωή», πρόσθεσε. 
  

Με πληροφορίες από CNΝ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ