Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών και άλλα συναρμόδια υπουργεία να παρακολουθούν το διαδίκτυο και να εντοπίζουν πιο ενεργά όσους παρακινούν ανήλικους να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις οι οποίες δεν είναι νόμιμες.

 

«Το ότι παρακινούν ανήλικους να συμμετέχουν και στις μη νόμιμες διαδηλώσεις στους δρόμους που δεν έχουν την έγκριση των αρχών, συνιστά φυσικά παραβίαση του νόμου. Και σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αντίδραση σ’ αυτό », δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, στην ετήσια διευρυμένη συνεδρίαση του υπουργείου Εσωτερικών.Ο Πούτιν επεσήμανε ότι ήδη υπάρχουν
αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης παραβιάσεων της νομοθεσίας, πρωτίστως στο χώρο της νεολαίας, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να συνεχίσει τη δράση του στον τομέα αυτό.

 

Επισημαίνοντας ότι το ιντερνέτ χρησιμοποιείται για την προώθηση της παιδικής πορνογραφίας, της πορνείας αλλά ακόμα και για να οδηγηθούν ανήλικοι στην αυτοκτονία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «ο οποιοσδήποτε, όποιος και αν είναι αυτός και με οποιοδήποτε πρόσχημα, ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ψυχρά τα παιδιά για να πετύχει τους δικούς εγωιστικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι αυτά είναι δικά μας παιδιά».

 

Τέλος ο Πούτιν υπενθύμισε ότι από την 1η Φεβρουαρίου τέθηκε σε ισχύ νόμος που προβλέπει ότι όσοι είναι ιδιοκτήτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχουν στην κατοχή τους διαδικτυακές πλατφόρμες είναι υποχρεωμένοι οι ίδιοι να εντοπίζουν και να μπλοκάρουν ό,τι αντίκειται στην νομοθεσία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ TASS

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr