Ο Πούτιν απάντησε ποιος/α θέλει να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές

Ο Πούτιν απάντησε ποιον/α θέλει να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι θέλει ένας συγκεκριμένος υποψήφιος να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, δήλωσε ότι η Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις είναι η προτιμώμενη επιλογή της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι το «μεταδοτικό» γέλιο της είναι ένας λόγος για να την επιλέξει έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Το σχόλιο ήταν προφανώς ειρωνικό, καθώς ο ίδιος και ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν επαινέσει εδώ και καιρό ο ένας τον άλλον και η εκλογή του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών και πρώην προέδρου των ΗΠΑ θα οδηγούσε πιθανότατα σε περικοπές της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Νωρίτερα φέτος, όταν ο Μπάιντεν ήταν ακόμη υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο Πούτιν δήλωσε ότι τον προτιμά από τον Τραμπ επειδή ήταν ένας πιο προβλέψιμος πολιτικός «παλαιάς σχολής». Σήμερα υποστήριξε ότι, καθώς ο Μπάιντεν συνέστησε στήριξη στην Χάρις, η Ρωσία θα έκανε το ίδιο. «Γελάει τόσο εκφραστικά και μεταδοτικά που αυτό σημαίνει ότι όλα είναι καλά μαζί της», είπε ο Πούτιν με ένα ειρωνικό χαμόγελο, προσθέτοντας ότι ίσως αυτό σημαίνει ότι θα απέφευγε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τα σχόλια του Ρώσου προέδρου έρχονται μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν κατέσχεσε ιστοσελίδες που διοικούνται από το Κρεμλίνο, απήγγειλε κατηγορίες σε δύο υπαλλήλους ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης και εξέδωσε νέες κυρώσεις σε μια μάχη κατά των ρωσικών προσπαθειών που θεωρεί ότι διαδίδουν παραπληροφόρηση ενόψει των εκλογών.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν επέκρινε επίσης τη σύλληψη του ιδρυτή της Telegram, Pavel Durov, από τη Γαλλία, λέγοντας ότι είχε «επιλεκτικό χαρακτήρα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM