Ο Πούτιν έγινε οδηγός ταξί μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να τα βγάλει πέρα: «Ήθελα χρήματα»

Ο Πούτιν έγινε οδηγός ταξί μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να τα βγάλει πέρα: «Ήθελα χρήματα» Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης σήμανε το τέλος της «ιστορικής Ρωσίας», αποκαλύπτοντας ότι κάποτε οδηγούσε ταξί για να τα βγάλει πέρα ​​μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.

Ο Πούτιν, πρώην πράκτορας των υπηρεσιών ασφαλείας KGB της Σοβιετικής Ένωσης, έχει εκφράσει τη λύπη του για την πτώση της ΕΣΣΔ, αλλά αυτή τη φορά είπε ότι η διάλυση πριν από τρεις δεκαετίες παρέμεινε «τραγωδία» για τους «περισσότερους πολίτες».

Τα σχόλια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ήταν αποσπάσματα από μια επερχόμενη ταινία του τηλεοπτικού σταθμού Channel One με τίτλο «Ρωσία. Πρόσφατη ιστορία».

«Ήταν μια διάλυση της ιστορικής Ρωσίας με το όνομα Σοβιετική Ένωση», είπε, προσθέτοντας ότι στη Δύση πιστεύεται ότι η περαιτέρω διάλυση της Ρωσίας ήταν μόνο θέμα χρόνου.

Είναι γνωστό ότι ο Πούτιν θεωρεί την κατάρρευση ως τραγωδία, αλλά τα σχόλια για τις προσωπικές του δυσκολίες εκείνη την εποχή είναι εντελώς καινούργια.

«Μερικές φορές έπρεπε να βγάλω επιπλέον χρήματα», είπε. «Θέλω να πω, να κερδίσω έξτρα χρήματα με το αυτοκίνητο, ως ιδιωτικός οδηγός. Είναι δυσάρεστο να το συζητώ για να είμαι ειλικρινής, αλλά δυστυχώς έτσι έγινε».

Εκείνη την εποχή, τα ταξί ήταν κάτι σπάνιο στη Ρωσία και πολλοί ιδιώτες μετέφεραν αγνώστους για να τα βγάλουν πέρα. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν ακόμη και οχήματα εργασίας, όπως ασθενοφόρα ως ταξί.

Σε κάθε περίπτωση, τα σχόλια θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του προς την Ουκρανία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία, σημειώνει το BBC. 

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 90.000 στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία και υπάρχουν φόβοι ότι σχεδιάζει να εισβάλει., κάτι που αρνείται,  κατηγορώντας την Ουκρανία για πρόκληση και αναζητώντας εγγυήσεις κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ