LIVE!

Ο Πούτιν δέχεται να παραδώσει χάκερ στις ΗΠΑ «αν και η Ουάσινγκτον κάνει το ίδιο»

Ο Πούτιν δέχεται να παραδώσει χάκερ στις ΗΠΑ «αν και η Ουάσινγκτον κάνει το ίδιο» Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει εγκληματίες του κυβερνοχώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες αν η Ουάσινγκτον κάνει το ίδιο για τη Μόσχα και οι δύο δυνάμεις καταλήξουν σε συμφωνία γι’ αυτό.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά σε μια συνέντευξη αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν σήμερα από την κρατική τηλεόραση ενόψει μιας συνάντησης κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες για μια σειρά από θέματα.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε πως αναμένει ότι η συνάντηση της Γενεύης θα βοηθήσει να εγκαθιδρυθεί ένας διμερής διάλογος και θα αναζωογονήσει τις προσωπικές επαφές, και πρόσθεσε πως σημαντικά θέματα για τους δύο άνδρες περιλαμβάνουν τη στρατηγική σταθερότητα, τη Λιβύη και τη Συρία, και το περιβάλλον.

Ο Πούτιν μίλησε μάλιστα θετικά για τον Μπάιντεν, λέγοντας πως επέδειξε «επαγγελματισμό» όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν φέτος να παρατείνουν τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων New START.

Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο Μπάιντεν θα εγείρει τις επιθέσεις λογισμικού στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από τη Ρωσία στη συνάντηση. Το θέμα αυτό είναι στο φως των προβολέων μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε αναστάτωση στη λειτουργία της εταιρίας επεξεργασίας κρεάτων JBS USA στη Βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία.

Ομάδα χάκερ που συνδέονταν με τη Ρωσία ήταν πίσω από την επίθεση αυτή, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πηγή των ΗΠΑ που γνωρίζει την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ρωσία είναι έτοιμη να εντοπίσει και να ασκήσει διώξεις σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ο Πούτιν είπε πως η συμπεριφορά της Ρωσίας στο θέμα αυτό θα εξαρτηθεί από τις επίσημες συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν ενδεχομένως η Μόσχα και η Ουάσινγκτον. Αμφότερες οι πλευρές θα πρέπει να δεσμευθούν στις ίδιες υποχρεώσεις, είπε.

«Αν συμφωνήσουμε να εκδώσουμε εγκληματίες, τότε ασφαλώς η Ρωσία θα το κάνει, θα το κάνουμε, όμως μόνο αν η άλλη πλευρά, σε αυτή την περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες, συμφωνήσουν για το ίδιο και εκδώσουν αυτούς τους εγκληματίες στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Πούτιν.

«Το θέμα της κυβερνοασφάλειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή επειδή το κλείσιμο κάθε είδους συστήματος μπορεί να έχει πραγματικά δύσκολες συνέπειες», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM