Ο Πάπας Φραγκίσκος προτρέπει σε προσευχή αντί chatting

Ο Πάπας Φραγκίσκος προτρέπει σε προσευχή αντί chatting Facebook Twitter
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους νέους να προκρίνουν την προσευχή έναντι της «συνομιλίας» (chat) στο διαδίκτυο και να κάνουν το Ευαγγέλιο «πλοηγό» τους στη ζωή, σε μια υπαίθρια λειτουργία στην Πολωνία όπου συμμετείχαν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο Ποντίφικας χρησιμοποίησε τη γλώσσα της πληροφορικής στο κήρυγμά του κατά την τελευταία λειτουργία στο πλαίσιο των «Παγκόσμιων Ημερών των Νέων» (JMJ) στο Μπρζέγκι, κοντά στην Κρακοβία.


Η μνήμη του Θεού, είπε, «δεν είναι ένας σκληρός δίσκος που καταγράφει όλα τα δεδομένα μας, αλλά μια καρδιά τρυφερή από συμπόνια που ευφραίνεται να διαγράφει οριστικά όλα τα ίχνη του κακού».


Κηρύττοντας την ελπίδα, κάλεσε τους νέους να απορρίψουν «τη θλίψη», έναν «ιό που μολύνει και εμποδίζει τα πάντα, που κλείνει όλες τις πόρτες, που εμποδίζει τη ζωή να πάρει πάλι μπρος, να ξαναρχίσει».


Χθες στο ίδιο μέρος ο πάπας προέστη σε μια σχεδόν εξίσου μεγάλη συγκέντρωση, την οποία ακολούθησε μια συναυλία. Προειδοποίησε τους νέους να μην μπερδεύουν «τον καναπέ με την ευτυχία», δηλαδή να μην αρκούνται σε μια μαλθακή, προσωπική άνεση χωρίς να τους απασχολούν οι άλλοι ώστε να μην βρεθούν «απερίσκεπτοι και αποβλακωμένοι ενώ άλλοι –πιθανόν πιο αφυπνισμένοι αλλά όχι οι καλύτεροι– αποφασίζουν το μέλλον για εμάς».

 

Καθ' όλη τη διάρκεια του προσκυνήματός του στην πατρίδα του Ιωάννη Παύλου Β', στις ομιλίες και τα κηρύγματά του ο Πάπας δεν είπε καθόλου ότι όλα πάνε καλά στον καλύτερο των κόσμων, πόσο μάλλον που η επίσκεψή του αμαυρώθηκε από τη δολοφονία ενός ιερέα μέσα σε εκκλησία στη Γαλλία από δύο τζιχαντιστές.


Αναφέρθηκε πολλές φορές στο προσφυγικό απευθύνοντας έκκληση να φιλοξενηθούν «όσοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την πείνα», την ίδια ώρα που η συντηρητική πολωνική κυβέρνηση είναι πολύ επιφυλακτική στο να δεχθεί πρόσφυγες, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.


Κάλεσε τους νέους να μην θεωρούν τους εαυτούς τους «ως απόμαχους της ζωής στα 23, στα 24 ή στα 25 τους» και να «μην μπερδεύουν την ευτυχία με την άνεση», καθώς και να μην αφήσουν τους εαυτούς τους να «ζαλιστούν και να αποβλακωθούν» από τα βιντεοπαιχνίδια.


Στο τέλος της λειτουργίας ο Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι η επόμενη Ημέρα των Νέων σε παγκόσμιο επίπεδο θα διεξαχθεί το 2019 στον Παναμά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM