Ο Όρμπαν στην αντεπίθεση: «Χρήσιμοι ηλίθιοι οι επικριτές μου στο ΕΛΚ»

Ο Όρμπαν στην αντεπίθεση: «Χρήσιμοι ηλίθιοι οι επικριτές μου στο ΕΛΚ» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

«Χρήσιμους ηλίθιους», που υπηρετούν την Αριστερά, χαρακτήρισε ο Βίκτορ Όρμπαν, όσους τον επικρίνουν στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag, ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι επικριτές του στο ΕΛΚ «ενώ πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια πνευματική μάχη, υπηρετούν τα συμφέροντα εξουσίας των άλλων, ακόμα και εκείνων των αντιπάλων μας».

Κατά την άποψή του, η επίθεση εναντίον του στην πραγματικότητα γίνεται από τα αριστερά για «να αποδυναμώσει το ΕΛΚ» όπως είπε ο Όρμπαν, επιχειρώντας να αποκρούσει τις εκκλήσεις κορυφαίων ηγετών των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη για να αποκλειστεί το κόμμα του Fidesz από το ΕΛΚ.

Δέκα κόμματα - μέλη του ΕΛΚ έχουν ήδη ζητήσει την αποπομπή του Όρμπαν από το Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα.

Μεταξύ των κορυφαίων επικριτών του Όρμπαν είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, ο οποίος έχει τονίσει ότι το κόμμα Fidesz δεν αντιπροσωπεύει «τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες με οποιονδήποτε τρόπο και ως εκ τούτου ο Όρμπαν δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Ο Όρμπαν σχεδιάζει εκστρατεία εναντίον του Φρανς Τίμερμανς

Στην Ουγγαρία, η εκστρατεία της δεξιάς κυβέρνησης Όρμπαν εναντίον του Γιούνκερ για μιάμιση εβδομάδα.

Σε όλη τη χώρα έχουν αναρτηθεί αφίσες στις οποίες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Τζορτζ Σόρος εμφανίζονται να είναι αυτοί που θέλουν να προωθήσουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς. H εκστρατεία εναντίον του Γιούνκερ θα λήξει στις 15 Μαρτίου, δήλωσε ο Όρμπαν στην Κυριακάτικη Die Welt.

Η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει μια νέα εναντίον του αντιπροέδρου του Γιούνκερ και υποψηφίου των Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς. «Στην επόμενη φάση της προεκλογικής εκστρατείας (...) θα δείτε έναν άλλο πρωταγωνιστή στις αφίσες: τον Φρανς Τίμερμανς», λέει ο Ορμπάν.

«Ο ρόλος του Σόρος στην ευρωπαϊκή πολιτική δεν μπορεί να αγνοηθεί και όλοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι ο Τίμερμανς είναι, εξ ορισμού, σύμμαχός του», υποστηριξε ο Όρμπαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM