O Mπλερ αντεπιτίθεται: Δεν έπρεπε να γίνουν οι έρευνες για την επέμβαση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν

O Mπλερ αντεπιτίθεται: Δεν έπρεπε να γίνουν οι έρευνες για την επέμβαση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν Facebook Twitter
0

Στην αντεπίθεση περνά ο Τόνι Μπλερ για την υπόθεση των ευθυνών  που του επιρρίπτουν βρετανικές έρευνες για την επέμβαση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ αλλά και τις νέες που αναφέρονται σε βασανισμούς από τα βρετανικά στρατεύματα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ένωσε τη φωνή του με την κριτική που ακούγεται για αυτές τις έρευνες, λέγοντα στην Sunday Telegraph ότι «είναι πολύ θλιβερό που οι στρατιώτες υποβάλλονται σε αυτή τη δοκιμασία».

 «Δεν νομίζω ότι αυτή η διαδικασία θα έπρεπε ποτέ να έχει τεθεί σε εφαρμογή. Λυπάμαι πολύ που οι στρατιώτες μας και οι οικογένειές τους έχουν μπει σε αυτή τη δοκιμασία", είπε ο Μπλερ και συνέχισε:

 «Οι ένοπλες δυνάμεις μας έκαναν τα πάντα τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν και αυτό το είδος της έρευνας κάνει απλώς πιο δύσκολη τη δουλειά τους".

Μία από τις έρευνες, ερευνά περίπου 1.500 καταγγελίες για κακομεταχείριση και παράνομη δολοφονία  Ιρακινών, ενώ μια ξεχωριστή έρευνα, στοχεύει σε περισσότερες από 550 καταγγελίες για κακοποίηση στο Αφγανιστάν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ