Ο Μπάιντεν και τυπικά νικητής των εκλογών- «Ο Τραμπ αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού»

Ο Μπάιντεν και τυπικά νικητής των εκλογών- «Ο Τραμπ αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού» Facebook Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, κάνοντας λόγο για μια «ανήθικη» επίθεση στη δημοκρατική διαδικασία, λίγη ώρα μετά την τυπική επικύρωση της εκλογικής νίκης του.

Το σώμα των εκλεκτόρων, με ψήφους 306- 232, όπως αναμενόταν επικύρωσε τη νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. «Η δημοκρατία μας πιέστηκε, δοκιμάστηκε, απειλήθηκε και απέδειξε ότι είναι ανθεκτική, αληθινή και ισχυρή», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Στις 20 Ιανουαρίου ο 78χρονος θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ακόμη δεν αναγνωρίζει την ήττα του. «Οι πολίτες ψήφισαν. Η ακεραιότητα των εκλογών μας παρέμεινε άθικτη. Και τώρα είναι ώρα μα γυρίσουμε σελίδα, να ενωθούμε, να γιατρευτούμε», είπε ο Μπάιντεν, που έκανε λόγο για «ανήθικη» επίθεση του Τραμπ στη δημοκρατική διαδικασία.

Στην ομιλία του επέκρινε σφοδρά τον Τραμπ και τους συμμάχους του, για την προσπάθεια ανατροπής των αποτελεσμάτων, μέσω προσφυγών στη δικαιοσύνη. «Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα», είπε ο Μπάιντεν. «Αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί το κράτος του δικαίου, να τηρήσει το Σύνταγμά μας», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ εξακολουθεί να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Την ώρα που ολοκληρωνόταν η ψηφοφορία των εκλεκτόρων, ο απερχόμενος πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, στις 23 Δεκεμβρίου. Ο Γουίλιαμ Μπαρ έπεσε σε δυσμένεια όταν παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν βρήκε καμία απόδειξη για εκτεταμένη εκλογική απάτη.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM