Ο Μαρκ Κιούμπαν κάλεσε μεθυσμένος την American Airlines και αγόρασε ένα ισόβιο πάσο πτήσεων για 125.000$

Ο Μαρκ Κιούμπαν κάλεσε μεθυσμένος την American Airlines και αγόρασε ένα ισόβιο πάσο πτήσεων για 125.000$ Facebook Twitter
0

Κάποιοι άνθρωποι στέλνουν ριψοκίνδυνα μηνύματα ή τραγουδούν καραόκε μετά από λίγα ποτά με φίλους. Ο επιχειρηματίας και επενδυτής Μαρκ Κιούμπαν το πήγε ένα βήμα παραπέρα, ξοδεύοντας εξαψήφιο ποσό για να αγοράσει ισόβιο πάσο πτήσεων.

Το 1990, ο Κιούμπαν, τότε 32 ετών, είχε μόλις γίνει εκατομμυριούχος, αφού πούλησε την εταιρεία λογισμικού του, MicroSolutions, στην CompuServe για 6 εκατομμύρια δολάρια. «Βγήκαμε με τους φίλους μου και καταστραφήκαμε από το ποτό», ανέφερε στο podcast “Club Shay Shay”. «Μου έλεγαν: ‘Τι θα κάνεις με όλα αυτά τα χρήματα;’ και εγώ απάντησα: ‘Δεν με ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα ή τα σπίτια, αλλά πετάω πολύ για δουλειές’».

Ο Κιούμπαν δεν γνώριζε καν αν υπήρχαν ισόβια πάσα πτήσεων, αλλά πήρε το τηλέφωνο και κάλεσε την American Airlines. «Ρώτησα, μιλώντας μπερδεμένα: ‘Πουλάτε ισόβια πάσα;’». Παρά το μεθύσι του, συνέλεξε όλες τις πληροφορίες και υπέγραψε για το πάσο. Αρχικά κόστισε 125.000 δολάρια, αλλά αργότερα αναβάθμισε το πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας σχεδόν απεριόριστα μίλια για εκείνον και ένα ακόμη άτομο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το AAirpass, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80, προσέφερε στα μέλη απεριόριστα ταξίδια πρώτης θέσης με την αεροπορική εταιρεία για το υπόλοιπο της ζωής τους, ανάλογα με την ηλικία τους κατά την αγορά. Στην περίπτωση του Κιούμπαν, τα 125.000 δολάρια του 1990 αντιστοιχούν σήμερα σε περίπου 300.000 δολάρια, προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό.

Ο Κιούμπαν μοιράστηκε συχνά τα προνόμια του πάσου του, προσφέροντας ταξίδια σε φίλους και συγγενείς. Αργότερα το μετέφερε στον πατέρα του και, μετά τον θάνατο του πατέρα του, σε έναν φίλο. Το 1999, μετά την πώληση της Broadcast.com στη Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, έκανε μια ακόμα αυθόρμητη αγορά: ένα Gulfstream G5 αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κατέχει το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική συναλλαγή.

«Το αεροπλάνο ήταν ο απόλυτος στόχος μου, γιατί ο χρόνος είναι η μεγαλύτερη αξία», είχε δηλώσει ο Κιούμπαν. «Πέρα από το αεροπλάνο, δεν άλλαξαν πολλά στη ζωή μου».

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM