Ο Μάικ Πομπέο παραμένει αβέβαιος για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο

Ο Μάικ Πομπέο παραμένει αβέβαιος για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τόνισε σήμερα ότι ο κίνδυνος να μην επιτευχθεί τελικά ειρήνη στην χερσόνησο της Κορέας παραμένει, παρά τη σύνοδο κορυφής Τραμπ-Κιμ.

Η νέα εκτίμηση του Πομπέο έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την ιστορική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Αμερικανό πρόεδρο στη Σιγκαπούρη.


Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει την Τρίτη μετά τη συνάντηση πως η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας πρόκειται να αρχίσει «πολύ γρήγορα».

Όμως ο υπουργός του εμφανίστηκε σήμερα λιγότερο σίγουρος στο Πεκίνο, έπειτα από μια συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.


«Πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε εντέλει να προχωρήσουμε, ύστερα από τόσα χρόνια, στον δρόμο της ειρήνης στη χερσόνησο της Κορέας αλλά υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος να μην φθάσουμε εκεί», πρόσθεσε ο Πομπέο.


Ο Ουάνγκ χαιρέτισε από την πλευρά του τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να καταλήξουν σε μια προσέγγιση με την Πιονγκγιάνγκ, εκτιμώντας πως η συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης θα συμβάλει για να «φθάσουμε στην αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου και να φέρουμε στην περιοχή μια διαρκή και αληθινή ειρήνη».


Ο Πομπέο αναμένεται να γίνει δεκτός το βράδυ από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM