Ο Καλάσνικοφ φαίνεται ότι είχε τύψεις πριν το θάνατό του

Ο Καλάσνικοφ φαίνεται ότι είχε τύψεις πριν το θάνατό του Facebook Twitter
1

Το Καλάσνικοφ, γνωστό και ως ΑΚ-47, το όπλο που επινόησε ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ το 1947, έχει παραχθεί σε 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φθηνή και αξιόπιστη κατασκευή του έχει κερδίσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Σημάδι της αναγνώρισης είναι μεταξύ άλλων και η εμφάνισή του σε σημαίες κρατών, όπως εκείνες της Μοζαμβίκης και του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Ο εφευρέτης του όμως φαίνεται ότι υπέφερε από τύψεις στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Με σκοπό την εξιλέωση ή έστω την παρηγοριά ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ είχε στείλει επιστολή στον Πατριάρχη Κύριλλο, τον προκαθήμενο της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Ο πόνος μου είναι αφόρητος (...): αν το τουφέκι μου αφαίρεσε τη ζωή ανθρώπων, εγώ ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, γιος μιας αγρότισσας, χριστιανός ορθόδοξος, είμαι υπεύθυνος για το θάνατο αυτών των ανθρώπων έστω κι αν ήταν εχθροί;», αναρωτιόταν στην επιστολή που φέρει ημερομηνία 7 Απριλίου και την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Ιζβέστια» και αναμεταδίδουν τα Νέα.


«Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ έγραψε πράγματι μια επιστολή προς τον Πατριάρχη Κύριλλο (τον επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας) στην οποία εξέφραζε την ανησυχία του για τις συνέπειες από τη χρήση του όπλου του», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του πατριάρχη, ο Αλεξάντρ Βολκόφ. «Ο πατριάρχης του απάντησε με μια ιδιωτική επιστολή», πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω σχόλια. «Επινόησε το όπλο του για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και όχι για να το χρησιμοποιήσουν τρομοκράτες από την Σαουδική Αραβία», επισήμανε ο Βολκόφ, τον οποίο επικαλείται η Ιζβέστια.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια