Ο χάρτης με τις χώρες που πίνουν το περισσότερο κρασί στον κόσμο- Η θέση της Ελλάδας

Ο χάρτης με τις χώρες που πίνουν το περισσότερο κρασί στον κόσμο- Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
4

Ο μέσος Βρετανός πίνει κατά μέσο όρο 30 μπουκάλια κρασί κάθε χρόνο, που αντιστοιχεί σε 180 ποτήρια ετησίως και για τις «ανάγκες» του ξοδεύει συνολικά περίπου 230 ευρώ. Παρόλο όμως που έχει τη φήμη του δεινού πότη, στη λίστα με τις χώρες που πίνουν το περισσότερο κρασί βρίσκεται μόλις στη θέση 27. Κάτι που συμβαίνει και στην περίπτωση της Ρωσίας, της οποίας οι πολίτες φημίζονται επίσης για την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ,αλλά όπως φαίνεται δεν αγαπούν καθόλου το κρασί. Οι Ρώσοι βρίσκονται ακόμη χαμηλότερα στην κατάταξη, στη θέση 66 με μέση κατανάλωση μόλις 9 μπουκάλια. 

Η εταιρία Movehub, που παρέχει συμβουλές, στοιχεία και οικονομικά δεδομένα για χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, προς βοήθεια ατόμων που εξετάζουν το να μετακομίσουν, διεξήγαγε έρευνα για την κατανάλωση κρασιού παγκοσμίως. Για το σκοπό, συνέκρινε στοιχεία του Wine Institute στην κατανάλωση κατ' άτομο με την τιμή της μέσης φιάλης κρασιού και μέτρησε το μέσο ποσό που δαπανά ο καθένας κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, «πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Ελβετοί που δεν διστάζουν να ξοδέψουν σχεδόν 600 ευρώ το χρόνο σε κρασί. Την πρώτη πεντάδα στα συνολικά χρηματικά ποσά που δαπανούν συμπληρώνουν οι Νήσοι Κέιμαν, οι Νήσοι Φώκλαντ, η Αρούμπα και το Νησί Νόρφολκ. 

Όσον αφορά στην κατανάλωση, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ανδόρα και ακολουθούν οι Κροατία και Σλοβενία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση 13, αφού εκτιμάται πως ο μέσος Έλληνα καταναλώνει περίπου 37 μπουκάλια κρασί τον χρόνο, ξοδεύοντας συνολικά γύρω στα 225 ευρώ.

Δείτε τα επιμέρους αποτελέσματα στον χάρτη που ακολουθεί:

* Με πληροφορίες από Independent

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό αρθρώνονται οι πρώτες απορίες για κάτι που όλοι σκέφτονται, αλλά κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά στην ερντογανική επικράτεια: ποιοι έχτισαν αυτά τα τραπουλόχαρτα και γιατί η Μεσόγειος είναι η χαρά της μαφίας των εργολάβων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ