Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες, αναφορικά με τους Κούρδους αντάρτες που σύμφωνα με την Άγκυρα εκτέλεσαν 13 Τούρκους στο βόρειο Ιράκ.

«Οι δηλώσεις των ΗΠΑ είναι αστείες. Λέτε ότι δεν υποστηρίζετε τρομοκράτες, όταν στην πραγματικότητα είστε στο πλευρό τους και πίσω από αυτούς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την Κυριακή η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι αντάρτες του PKK σκότωσαν 13 αιχμαλώτους- οι περισσότεροι Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί- που φέρεται ότι τους απήγαγαν από τη νοτιοανατολική Τουρκία και ότι τους κρατούσαν σε ιρακινό θύλακα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, ανέφερε ότι αποδοκιμάζει τον θάνατο Τούρκο πολιτών, αλλά σημείωσε ότι περιμένει περαιτέρω επιβεβαίωση ότι είναι αληθής η αναφορά της Άγκυρας για τον θάνατο των 13 ανθρώπων. Το PKK ανακοίνωσε ότι οι 13 σκοτώθηκαν όταν οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη σπηλιά στην οποία κρατούνταν.

«Αν οι αναφορές για τον θάνατο Τούρκων πολιτών στα χέρια του PKK, μια χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση, επιβεβαιωθούν, καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια με τους πιο ισχυρούς όρους», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας πρέπει να επιλέξουν πλευρά. «Έπειτα από αυτό, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε είναι με την Τουρκία χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αμφιβολίες, είτε θα είναι εταίροι σε κάθε δολοφονία και αιματοχυσία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Μια τρομοκρατική οργάνωση στο κατώφλι μας, στα σύνορά μας, σκοτώνει αθώους», συμπλήρωσε.

Ο Αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ

Για την υπόθεση αυτή ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας για την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Στο μεταξύ οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 718 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι διατηρεί σχέσεις με τους αντάρτες του PKK. 

«Μεγάλος αριθμός όπλων, εγγράφων και ψηφιακού υλικού που ανήκει στην (τρομοκρατική) οργάνωση κατασχέθηκε κατά τις έρευνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι επιχειρήσεις σε 40 πόλεις της Τουρκίας βρίσκονται σε εξελιξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM