O Ερντογάν έχει «Plan B» σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας με την ΕΕ

O Ερντογάν έχει «Plan B» σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας με την ΕΕ Facebook Twitter
0

Η Τουρκία θα έχει εφεδρικά σχέδια στην περίπτωση που η συμφωνία που συνυπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την άρση της θεώρησης διαβατηρίου τούρκων πολιτών που ταξιδεύουν στην ΕΕ καταρρεύσει, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ερντογάν.


Ο Ερντογάν έκανε την δήλωση σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον πρόεδρο της Σλοβενίας, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

«Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε στο θέμα της βίζας (...) αν οι υποσχέσεις δεν τηρηθούν, η Τουρκία θα έχει αναμφίβολα ένα σχέδιο Β και ένα σχέδιο Γ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Δεν χρειάζεται να λέμε "ναι" σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε θέματα που μας αφορούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας έχει δώσει τίποτε μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.


Βάση της συμφωνίας Άγκυρας - ΕΕ για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, οι Βρυξέλλες σκόπευαν να προχωρήσουν στην κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες.


Όμως η Ένωση ζητεί αλλαγές από την Άγκυρα στην αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, κάτι για το οποίο η Τουρκία διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, επικαλούμενη πολλαπλές απειλές σε θέματα ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM