Ο Επίτροπος Έτινγκερ αποκάλεσε «αυταρχικούς τραμπούκους» τους προέδρους ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας

Ο Επίτροπος Έτινγκερ αποκάλεσε «αυταρχικούς τραμπούκους» τους προέδρους ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας Facebook Twitter
1

Ο Επίτροπος προϋπολογισμού και ανθρωπίνων πόρων Γκίντερ Έτινγκερ, γνωστός για τα γλωσσικά ολισθήματά του, χαρακτήρισε σήμερα τους προέδρους της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "αυταρχικούς τραμπούκους".


"Σε έναν κόσμο που ρέπει προς την αταξία (...) με αυταρχικούς τραμπούκους ολοένα και πιο θορυβώδεις στην Άγκυρα, τη Μόσχα και ενδεχομένως ακόμη και σε μια πτέρυγα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, χρειαζόμαστε σταθερότητα, χρειαζόμαστε αξιόπιστες αξίες και χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση" είπε ο Γερμανός Επίτροπος κατά τη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού φόρουμ στις Βρυξέλλες. "Το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι ηλικίας 60 ετών, όμως παραμένει ένα σχέδιο για το μέλλον. Επειδή η ένωση για την ειρήνη, η κοινότητα των αξιών, όλα αυτά είναι σημαντικότερα από ποτέ", πρόσθεσε.

Ο Έτινγκερ συνηθίζει να απευθύνει χαρακτηρισμούς που προκαλούν σάλο. Μεταξύ άλλων, είχε προκαλέσει την οργή του Βερολίνου αλλά και του Πεκίνου όταν αποκάλεσε "σχιστομάτηδες" τους Κινέζους, τον Οκτώβριο του 2016 στο Αμβούργο, σε μια ομιλία του σε επιχειρηματίες. Την ίδια ημέρα είχε υποστηρίξει ότι "ο γάμος ομοφυλοφίλων θα επιβληθεί σύντομα" στη Γερμανία. Στη συνέχεια, ο Επίτροπος ζήτησε συγγνώμη.

Στα μέσα Νοεμβρίου ωστόσο δέχτηκε και πάλι σφοδρά πυρά επειδή ταξίδεψε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Γερμανού επιχειρηματία Κλάους Μάνγκολντ, που θεωρείται προσκείμενος στη Μόσχα και έχει ζητήσει την άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.


Ο Έτινγκερ, που υπόκειται στους κανονισμούς της ΕΕ περί διαφάνειας, δεν είχε ενημερώσει επισήμως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το ταξίδι αυτό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο έκρινε τότε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα σύγκρουσης συμφερόντων. 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM