Ο Επίτροπος Έτινγκερ αποκάλεσε «αυταρχικούς τραμπούκους» τους προέδρους ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας

Ο Επίτροπος Έτινγκερ αποκάλεσε «αυταρχικούς τραμπούκους» τους προέδρους ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας Facebook Twitter
1

Ο Επίτροπος προϋπολογισμού και ανθρωπίνων πόρων Γκίντερ Έτινγκερ, γνωστός για τα γλωσσικά ολισθήματά του, χαρακτήρισε σήμερα τους προέδρους της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "αυταρχικούς τραμπούκους".


"Σε έναν κόσμο που ρέπει προς την αταξία (...) με αυταρχικούς τραμπούκους ολοένα και πιο θορυβώδεις στην Άγκυρα, τη Μόσχα και ενδεχομένως ακόμη και σε μια πτέρυγα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, χρειαζόμαστε σταθερότητα, χρειαζόμαστε αξιόπιστες αξίες και χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση" είπε ο Γερμανός Επίτροπος κατά τη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού φόρουμ στις Βρυξέλλες. "Το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι ηλικίας 60 ετών, όμως παραμένει ένα σχέδιο για το μέλλον. Επειδή η ένωση για την ειρήνη, η κοινότητα των αξιών, όλα αυτά είναι σημαντικότερα από ποτέ", πρόσθεσε.

Ο Έτινγκερ συνηθίζει να απευθύνει χαρακτηρισμούς που προκαλούν σάλο. Μεταξύ άλλων, είχε προκαλέσει την οργή του Βερολίνου αλλά και του Πεκίνου όταν αποκάλεσε "σχιστομάτηδες" τους Κινέζους, τον Οκτώβριο του 2016 στο Αμβούργο, σε μια ομιλία του σε επιχειρηματίες. Την ίδια ημέρα είχε υποστηρίξει ότι "ο γάμος ομοφυλοφίλων θα επιβληθεί σύντομα" στη Γερμανία. Στη συνέχεια, ο Επίτροπος ζήτησε συγγνώμη.

Στα μέσα Νοεμβρίου ωστόσο δέχτηκε και πάλι σφοδρά πυρά επειδή ταξίδεψε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Γερμανού επιχειρηματία Κλάους Μάνγκολντ, που θεωρείται προσκείμενος στη Μόσχα και έχει ζητήσει την άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.


Ο Έτινγκερ, που υπόκειται στους κανονισμούς της ΕΕ περί διαφάνειας, δεν είχε ενημερώσει επισήμως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το ταξίδι αυτό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο έκρινε τότε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα σύγκρουσης συμφερόντων. 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM