Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο

Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο Facebook Twitter
3
Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο Facebook Twitter

Αποζημίωση από την Ελλάδα διεκδικεί ο 29χρονος  Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη στο Μοναστηράκι το περασμένο καλοκαίρι.


Το ρεπορτάζ της αυστραλιανής εφημερίδας The Age φιλοξενεί το ιστορικό της υπόθεσης καθώς και μια συνέντευξη με τον 20χρονο Grant Uranie ο οποίος περιγράφει τη σκηνή που έζησε και το πώς τραυματίστηκε στον αστράγαλο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του γραφείου Defteros Lawyers που εκπροσωπεί τον 20χρονο Αυστραλό, ο πελάτης τους τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Παράλληλα ο δικηγόρος του σημειώνει πως η επιχείρηση σύλληψης του τρομοκράτη εκείνη την ημέρα παραβίασε κάθε πρωτόκολλο ασφαλείας σε μια περιοχή γεμάτη τουρίστες και κόσμο.

Αν και ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, η μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως έχουν διαβιβάσει το αίτημά τους  στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν λάβει καμιά απάντηση.

Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο Facebook Twitter
Ο 20χρονος δείχνει την ουλή από το τραύμα που προκλήθηκε στο πόδι του κατά την επιχείρηση καταδίωξης του Μαζιώτη


Όπως αναφέρθηκε, τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο η εφημερίδα σήμερα σημειώνει πως ο νεαρός περίμενε σχεδόν 45 λεπτά μέχρι να φτάσει κάποιο ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους η διάγνωση που έγινε εκεί ανέφερε πως το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό. Όταν ο Grant Uranie γύρισε στην πατρίδα του, οι γιατροί του είπαν το αντίθετο και ισχυρίστηκαν πως θα μπορούσε να χάσει το πόδι του. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε βλάβη στον τένοντά του και ο 20χρονος υπεβλήθη σε χειρουργείο ενώ όπως αναφέρεται τα ιατρικά έξοδα και οι θεραπείες έχουν από τότε ξεπεράσει το ποσό των 25.000 δολαρίων Αυστραλίας.

Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα». Σήμερα, ο Grant Uranie αναφέρει πως  όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και βλέπει αστυνομία νιώθει νευρικός και τον κυριεύει η αγωνία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για «δεύτερη Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM