Ο αρχηγός του AfD ρωτήθηκε ποιο είναι το αγαπημένο του ποίημα, δεν μπόρεσε να απαντήσει

Γερμανία – Γκάφα για τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος – Την «πάτησε» live απέναντι σε έφηβο δημοσιογράφο Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) διατείνεται ότι έχει ψηλά στην ατζέντα του την διατήρηση των παραδοσιακών πολιτιστικών αξιών.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το γεγονός ότι ο αρχηγός του κόμματος, ο Τίνο Κρουπάλα, ερωτηθείς ποιο είναι το αγαπημένο του γερμανικό ποίημα, δεν ήξερε να απαντήσει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα νεαρό δημοσιογράφο για λογαριασμό του παιδικού ειδησεογραφικού προγράμματος logo! του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF, ο 46χρονος προσπάθησε να σκεφτεί και εμφανώς αμήχανος απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να θυμηθεί κάποιο.

Ερωτηθείς ξανά αν τουλάχιστον μπορεί να αναφέρει κάποιον αγαπημένο του ποιητή ο Κρουπάλα κατάφερε να αναφέρει το όνομα του Χάινριχ Χάινε, ενός από τους πιο γνωστούς γερμανούς συγγραφείς.

Λίγα λεπτά πριν είχε επισημάνει ότι το ακροδεξιό κόμμα του θέλει να διδάσκονται στα σχολεία περισσότερα παραδοσιακά τραγούδια και ποιήματα και οι γερμανοί ποιητές και στοχαστές να εκτιμηθούν ξανά.

Ο νεαρός ρεπόρτερ, ο οποίος φοιτά ακόμα στο σχολείο, αντέτεινε ότι οι μαθητές απαιτείται να μαθαίνουν απ΄έξω περισσότερα ποιήματα.

Ενόψει των γερμανικών εκλογών στις 26 Σεπτεμβρίου, οι ρεπόρτερς του logo! πήραν συνεντεύξεις από όλους τους υποψήφιους διαδόχους της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και έφτιαξαν κλιπς διάρκειας τεσσάρων λεπτών με τις απαντήσεις τους.

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: "Είναι σαν να ζητάς από την Σάρα Πέιλιν να απαντήσει ποιά είναι η αγαπημένη της εφημερίδα. Ή από τον Ντόναλντ Τραμπ ποιο είναι το αγαπημένο του εδάφιο της Βίβλου", αναφερόμενος σε αμερικανούς πολιτικούς που δεν φημίζονται για την αγάπη τους στο διάβασμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM