Ο Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες, σύμφωνα με αναφορά εισαγγελέως

Ο Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες, σύμφωνα με αναφορά εισαγγελέως Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η έρευνα για τον Άντριου Κουόμο κατέληξε ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς. 

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο Κουόμο παρενόχλησε πρώην και νυν εργαζόμενες της πολιτειακής κυβέρνησης, όπως και αρκετές γυναίκες εκτός της τοπικής διοίκησης, δήλωσε η Τζέιμς. 

Η γενική εισαγγελέας δήλωσε ότι η έρευνά της κατέληξε ότι ο Κουόμο ενεπλάκη σε «ανεπιθύμητο και μη συναινετικό άγγιγμα» και έκανε υπονοούμενα σεξουαλικής φύσεως. Αυτή η συμπεριφορά, τόνισε η Τζέιμς, δημιούργησε ένα «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες». 

Η έρευνα διήρκεσε σχεδόν πέντε μήνες και τη διεξήγαγαν δύο δικηγόροι που μίλησαν με 179 άτομα. Αυτοί διαπίστωσαν ότι η διοίκηση Κουόμο ήταν ένα «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» και στο οποίο ήταν «διαδεδομένος ο φόβος και ο εκφοβισμός». 

Ακόμη, κάνουν αναφορά για «συχνά φλερτ» και «σχόλια με βάση το φύλο» από τον Άντριου Κουόμο, κάτι που συνέβαλε σε συνθήκες που «επέτρεπαν να υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση». Στο πλαίσιο της έρευνας μίλησαν μεταξύ άλλων πρώην και νυν εργαζόμενοι και άλλοι που ήταν σε συχνή επαφή με τον κυβερνήτη.

«Αυτές οι συνεντεύξεις και αποδείξεις αποκάλυψαν μια βαθιά ενοχλητική, αλλά ξεκάθαρη εικόνα: ο κυβερνήτης Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πρώην και νυν εργαζόμενες, παραβιάζοντας την ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία», δήλωσε η Τζέιμς.  

Τουλάχιστον σε μία περίπτωση, διαπίστωσε η έρευνα, ο Κουόμο και το υψηλόβαθμο προσωπικό του εργάστηκαν για να εκδικηθούν πρώην εργαζόμενη που τον κατηγόρησε για παράπτωμα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο κυβερνήτης παρενόχλησε γυναίκες εκτός της τοπικής κυβέρνησης. 

Η αναφορά αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά, λεπτομέρειες για τις καταγγελίες ότι ο Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά γυναίκα αστυνομικό της φρουράς του. Αναφέρει ότι ο κυβερνήτης έσυρε το χέρι ή τα δάχτυλά του πάνω στην κοιλιά και την πλάτη της, την φίλησε στον λαιμό, της ζήτησε βοήθεια για να βρει σύντροφο και τη ρώτησε γιατί δεν φορούσε φόρεμα. 

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι η δική της έρευνα ολοκληρώθηκε. Δεν υπάρχει παραπομπή, παρότι αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι τοπικές αρχές να χρησιμοποιήσουν τις αποδείξεις και τα ευρήματα της έκθεσης για ασχοληθούν με το θέμα. 

Οι ερευνητές επανειλημμένα χαρακτηρίζουν παράνομη τη συμπεριφορά του Κουόμο, αλλά σε σημείωση στην αναφορά τους επισημαίνουν πως αυτή δεν καταλήγει σε συμπέρασμα για το «αν θα έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη για αυτή τη συμπεριφορά». 

Με πληροφορίες από ΑP/ CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM