Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $

Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $ Facebook Twitter
Φωτ.: Knight Frank (CNN)
0

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει με 34 εκατομμύρια δολάρια, αλλά όπως φαίνεται κάποιος επέλεξε με αυτό το αστρονομικό ποσό να αγοράσει ένα οικόπεδο με άμμο στο Ντουμπάι.

Πρόκειται για ένα άδειο οικόπεδο στο τεχνητό πολυτελές νησί Jumeirah Bay Island, του οποίου η τιμή πώλησης ξεπερνά πρωτοκλασάτες περιοχές σε όλο τον κόσμο.  

Το μέγεθός του φτάνει περίπου τα 24.500 τετραγωνικά μέτρα και πωλήθηκε από τον Ουμάρ Καμάνι, έναν Βρετανό επιχειρηματία και συνιδρυτή της εταιρείας μόδας PrettyLittleThing. Το οικόπεδο εξαγοράστηκε με κέρδος 242% σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς του, που κυμαινόταν λίγο κάτω από 10 εκατομμύρια δολάρια, το 2021.

Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $ Facebook Twitter
Το τεχνητό πολυτελές νησί Jumeirah Bay Island όπου βρίσκεται το οικόπεδο.

Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα του αγοραστή παραμένει άγνωστη. Σε κάθε περίπτωση, τα 34 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για την απόκτηση του οικοπέδου αντανακλούν την ανθεκτικότητα της αγοράς ακινήτων στο Ντουμπάι, εν αντιθέσει με τις πτωτικές τάσεις που έχουν αρχίσει να καταγράφονται στον υπόλοιπο κόσμο.

Το 2022, δύο παρόμοια οικόπεδα στο νησί πωλήθηκαν 49 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δείχνει ότι η αξία της γης εκεί βρίσκεται σε άνοδο.

«Η γη έχει ανατιμηθεί πάρα πολύ [...] λόγω της ιδιωτικότητας και της αποκλειστικότητας που προσφέρει ένα νησί που έχει μόνο 100 περίπου οικόπεδα, σε αντίθεση με κάποιο μέρος όπως το Palm Jumeirah που έχει χιλιάδες ακίνητα», ανέφερε εργαζόμενος στην αγορά ακινήτων. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM