Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $

Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $ Facebook Twitter
Φωτ.: Knight Frank (CNN)
0

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει με 34 εκατομμύρια δολάρια, αλλά όπως φαίνεται κάποιος επέλεξε με αυτό το αστρονομικό ποσό να αγοράσει ένα οικόπεδο με άμμο στο Ντουμπάι.

Πρόκειται για ένα άδειο οικόπεδο στο τεχνητό πολυτελές νησί Jumeirah Bay Island, του οποίου η τιμή πώλησης ξεπερνά πρωτοκλασάτες περιοχές σε όλο τον κόσμο.  

Το μέγεθός του φτάνει περίπου τα 24.500 τετραγωνικά μέτρα και πωλήθηκε από τον Ουμάρ Καμάνι, έναν Βρετανό επιχειρηματία και συνιδρυτή της εταιρείας μόδας PrettyLittleThing. Το οικόπεδο εξαγοράστηκε με κέρδος 242% σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς του, που κυμαινόταν λίγο κάτω από 10 εκατομμύρια δολάρια, το 2021.

Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $ Facebook Twitter
Το τεχνητό πολυτελές νησί Jumeirah Bay Island όπου βρίσκεται το οικόπεδο.

Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα του αγοραστή παραμένει άγνωστη. Σε κάθε περίπτωση, τα 34 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για την απόκτηση του οικοπέδου αντανακλούν την ανθεκτικότητα της αγοράς ακινήτων στο Ντουμπάι, εν αντιθέσει με τις πτωτικές τάσεις που έχουν αρχίσει να καταγράφονται στον υπόλοιπο κόσμο.

Το 2022, δύο παρόμοια οικόπεδα στο νησί πωλήθηκαν 49 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δείχνει ότι η αξία της γης εκεί βρίσκεται σε άνοδο.

«Η γη έχει ανατιμηθεί πάρα πολύ [...] λόγω της ιδιωτικότητας και της αποκλειστικότητας που προσφέρει ένα νησί που έχει μόνο 100 περίπου οικόπεδα, σε αντίθεση με κάποιο μέρος όπως το Palm Jumeirah που έχει χιλιάδες ακίνητα», ανέφερε εργαζόμενος στην αγορά ακινήτων. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM