Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμο 364 εκατομμύρια δολάρια για απάτη

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμο 364 εκατομμύρια δολάρια για απάτη Facebook Twitter
0

Πρόστιμο ύψους 364 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε σήμερα δικαστήριο της Νέας Υόρκη στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και οι γιοι του, κατηγορούνται πως διόγκωσαν την καθαρή τους αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια, με σκόπό να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές. Παράλληλα στον πρώην πρόεδρο απαγορεύτηκε να υπηρετήσει ως αξιωματούχος ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας της Νέας Υόρκης για τα επόμενα τρία χρόνια. Η απαγόρευση αυτή ωστόσο για τους γιους του Έρικ και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ισχύει για δύο χρόνια. «Οι απάτες που βρέθηκαν εδώ σοκάρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής Άρθουρ Φ Ένγκορον.

Η απόφαση αυτή μάλιστα, αν δεν καταπέσει μετά από έφεση, που πιθανότατα θα καταθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση του ελέγχου του 77χρονου πάνω στον εμβληματικό Trump Tower και σε άλλα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη. Η αυστηρή αυτή ποινή, ήταν μια νίκη για τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς. Η ίδια τον μήνυσε γιατί τα λεγόμενά του. «Δεν ήταν απλώς μια ακίνδυνη καυχησιολογία αλλά χρόνια παραπλανητικών πρακτικών καθώς έχτιζε την πολυεθνική συλλογή ουρανοξυστών, γηπέδων γκολφ και άλλων ακινήτων που τον εκτόξευσαν στον πλούτο, τη φήμη και τον Λευκό Οίκο».

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους γιους του ότι «φούσκωναν» συστηματικά τις φορολογικές τους δηλώσεις για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τα ακίνητά τους ήταν πιο πολύτιμα από ό,τι στην πραγματικότητα. Μάλιστα σύμφωνα με τους δικηγόρους της Πολιτείας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μια χρονιά υπερέβαλε για τον «πλούτο» του κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κάνοντας τον εαυτό του να φαίνεται πλουσιότερος, πληρούσε τις προϋποθέσεις για καλύτερους όρους δανείου, εξοικονόμησε τόκους και μπόρεσε να ολοκληρώσει έργα που διαφορετικά ίσως να μην είχε ολοκληρώσει, δήλωσαν οι δικηγόροι της πολιτείας. Ο ίδιος ήταν ένας εκ των 40 μαρτύρων που κατέθεσαν στη δίκη αναφέροντας πως οι δηλώσεις υποτιμούσαν στην πραγματικότητα την καθαρή του αξία και ότι οι τράπεζες έκαναν τη δική τους έρευνα και ήταν ευχαριστημένες με την επιχείρησή του.

«Δεν υπήρχε θύμα. Δεν υπήρχε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Τραμπ είχε αποκαλέσει τον δικαστή «εξαιρετικά εχθρικό» και τον γενικό εισαγγελέα «πολιτικό χαφιέ». Κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης τον Ιανουάριο, δήλωσε πως είναι αθώος και χαρακτήρισε την υπόθεση μία «απάτη εις βάρος του».

Με πληροφορίες από Washington Post /Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM