Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι δικτάτορας» είπε και επιμένει πως θα κερδίσει «για τρίτη φορά»

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι δικτάτορας»- Υποσχέθηκε να «σώσει την Αμερική» από τον Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε από την Αϊόβα ότι «θα σώσει την Αμερική», αν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εναντίον του «διεφθαρμένου» Τζο Μπάιντεν. «Είμαι δικτάτορας» παραδέχθηκε σε μία προσπάθεια να ειρωνευτεί τους επικριτές του. 

Μετά τις προειδοποιήσεις των Δημοκρατικών και των μέσων ενημέρωσης για τον κίνδυνο μιας «δικτατορίας» του Τραμπ σε περίπτωση που κερδίσει δεύτερη θητεία στην προεδρία, ο επιχειρηματίας απάντησε «είμαι δικτάτορας». Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε χθες σειρά εμφανίσεων στην πολιτεία της Άιοβα, από όπου ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου οι προκριματικές εκλογές από τις οποίες θα προκύψει ο υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές. Μεταξύ άλλων, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι υποστηρικτές του, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο πριν τρία χρόνια.

Ακόμη, τόνισε σε δύο ξεχωριστές του ομιλίες στις μικρές πόλεις Νιούτον και Κλίντον της Αϊόβα ότι «θα κερδίσει για τρίτη φορά» τις εκλογές καθώς εξακολουθεί να πιστεύει, ότι το 2020 του «έκλεψε» τη νίκη ο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο αποκαλεί τακτικά «διεφθαρμένο Τζο». Τον χαρακτήρισε δε, «ανίκανο» και «τον χειρότερο» πρόεδρο στην Ιστορία των ΗΠΑ. «Είμαστε ένα κράτος σε παρακμή», κατήγγειλε από το Κλίντον τονίζοντας ότι είναι «ο μοναδικός υποψήφιος ικανός να σώσει την Αμερική από όλες τις καταστροφές του Μπάιντεν».

Ντόναλντ Τραμπ: Στράφηκε και εναντίον των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του

Σημειώνεται, ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Τραμπ το 60% των ψήφων των Ρεπουμπλικανών, έναντι των δύο βασικών του αντιπάλων: της Νίκι Χέιλι και του Ρον ΝτεΣάντις, που θεωρείται ένα πρωτοφανές προβάδισμα.

Την Παρασκευή, σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση, ο Τραμπ επιτέθηκε εναντίον τους, χαρακτηρίζοντάς τους «πιόνια του κατεστημένου» και ισχυριζόμενος ότι «θα ξεπουλήσουν» τους ψηφοφόρους.

Στις 4 Μαρτίου στην Ουάσινγκτον ξεκινά η δίκη στην οποία ο Τραμπ βρίσκεται κατηγορούμενος ότι άσκησε πιέσεις προκειμένου να ανατραπεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Μία ημέρα αργότερα είναι η «Σούπερ Τρίτη», με προκριματικές εκλογές να πραγματοποιούνται σε περίπου 15 πολιτείες, ανάμεσά τους το Τέξας, η Καλιφόρνια, αλλά και το Κολοράντο και το Μέιν. Οι δύο τελευταίες πολιτείες έχουν αποκλείσει τον Τραμπ από τα ψηφοδέλτια των Ρεπουμπλικάνων εξαιτίας του ρόλου του στην επίθεση στο Καπιτώλιο. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δέχθηκε την Παρασκευή να εξετάσει την προσφυγή του πρώην προέδρου κατά της απόφασής των πολιτειών αυτών και μέχρι να αποφανθεί, τον Φεβρουάριο, το όνομά του παραμένει στα ψηφοδέλτια για τις προκριματικές εκλογές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM