Νορβηγία: Αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Νορβηγία: Αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA
1

Η Νορβηγία, σύμμαχος χώρα της Τουρκίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή εξαγωγής όπλων προς την Άγκυρα μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και αλλάζει γρήγορα, το υπουργείο Εξωτερικών, για προληπτικούς λόγους, δεν θα επεξεργαστεί νέες αιτήσεις για άδειες εξαγωγής αμυντικού υλικού και υλικών πολλαπλών χρήσεων προς την Τουρκία μέχρι νεωτέρας», δήλωσε η επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας 'Ινε 'Ερικσεν Σορέιντε.

«Θα εξετάσουμε τώρα όλες τις (ήδη) ισχύουσες άδειες», προσθέτει η υπουργός στο τηλεγράφημα που εστάλη από τις υπηρεσίες της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Τουρκία άρχισε χθες, Τετάρτη, επίθεση κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, συμμαχικών των χωρών της Δύσης στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων διεθνώς.

Η Φινλανδία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ σε αντίθεση με τη Νορβηγία, ανακοίνωσε επίσης χθες τη διακοπή των νέων εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία ή άλλη χώρα που εμπλέκεται στον πόλεμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια