Η βρετανική εταιρεία Revolut αποτιμάται πλέον στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια και ανακηρύχθηκε και επισήμως μία από τις πιο επιτυχημένες start ups των τελευταίων ετών.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, σύμφωνα με τους Financial Times, ότι ο CEO της Revolut, Nikolay Storonsky, την ώρα που ο συνιδρυτής και συνεργάτης του ανακοίνωνε τα χαρμόσυνα νέα, εκείνος έκανε kitesurf στη Ρόδο.

 

Ο 36χρονος Nikolay Storonsky, είναι ο συν-ιδρυτής και CEO της Revolut, την οποία δημιούργησε πριν από έξι χρόνια. Μόλις πριν λίγες μέρες, επισφραγίστηκε μια σημαντική συμφωνία για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας ύψους 800 εκατ. δολαρίων. Αυτό θέτει την τελική αποτίμηση της εταιρείας στα 33 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να γίνει και επισήμως μία από τις μεγαλύτερες start ups στον κόσμο. Ο Storonsky επέλεξε να μην είναι παρών στις ανακοινώσεις αλλά αντ'αυτού να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς σπάνια κάνει διακοπές.

 

Στους επιχειρηματικούς κύκλους ο 36χρονος είναι ιδιαίτερα γνωστός για το πόσο αισιόδοξος, επομένως ουδέποτε αμφέβαλε ότι αυτή η επιτυχία ήταν αναμενόμενη, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι επιθυμεί πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

 

Γεννήθηκε στη Ρωσία ωστόσο γρήγορα αναζήτησε το επαγγελματικό του μέλλον στη Βρετανία. Αρχικά εργάστηκε στο τμήμα παραγώγων της Lehman Brothers και της Credit Suisse στο Λονδίνο.

 

«Ως τραπεζίτης, είχα ήδη φτάσει στο μάξιμουμ», είχε δηλώσει και στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρεία online χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Revolut, η οποία καταγράφει μεγάλη επιτυχία.

 

Η ιδέα ήρθε από μία προπληρωμένη κάρτα που έδινε στον χρήση της τη δυνατότητα να κάνει συναλλαγές στο εξωτερικό χωρίς προμήθειες. Σήμερα, στις υπηρεσίες της περιλαμβάνονται τραπεζικοί λογαριασμοί, διεθνείς μεταφορές χρημάτων, trading μετοχών και κρυπτονομισμάτων καθώς και πληρωμές λογαριασμών και εργαλεία κατάρτισης προϋπολογισμού.