Νιγηρία: Μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 χωρικούς σε επιθέσεις στην πολιτεία Μπόρνο

Νιγηρία: Μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 χωρικούς σε επιθέσεις στην πολιτεία Μπόρνο Facebook Twitter
0

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ φέρονται να σκότωσαν τουλάχιστον 30 ψαράδες σε εφόδους που εξαπέλυσαν σε κοινότητες γύρω από τη λίμνη Τσαντ στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπόρνο, κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό χθες Τρίτη.

Οι επιδρομές αυτές ακολούθησαν μια σειρά επιθέσεων των τζιχαντιστών στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 113 άνθρωποι μετά την 1η Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα μέλη μιας ομάδας που αναζητούσε πετρέλαιο απήχθησαν στην περιοχή της λεκάνης της λίμνης Τσαντ και στην προσπάθεια διάσωσής τους έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους και κάποιοι όμηροι.

Την απαγωγή διέπραξαν μέλη μιας φράξιας της Μπόκο Χαράμ που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και δρα στην περιοχή της λίμνης Τσαντ.

Ο Κασίμ Σετίμα, κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 30 ανθρώπους σε επιθέσεις τους σε διάφορα χωριά.

Κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον ψαράδων σε διάφορα χωριά κοντά στην βορειοανατολική συνοριακή πόλη Μπάγκα την Κυριακή και προχθές Δευτέρα.

Η Μπάγκα βρίσκεται στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ, τον Νίγηρα και το Καμερούν και το 2015 αποτέλεσε θέατρο σφοδρών μαχών μεταξύ των ανταρτών και των στρατευμάτων της Νιγηρίας.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, μιας οργάνωσης που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους, ενώ 2,7 εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM