Νιγηρία: Γυναίκα στρατιωτικός συνελήφθη λόγω πρότασης γάμου που δέχθηκε

Νιγηρία: Γυναίκα στρατιωτικός συνελήφθη λόγω πρότασης γάμου που δέχθηκε Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα στρατιωτικός στη Νιγηρία συνελήφθη επειδή αποδέχθηκε πρόταση γάμου ενώ ήταν σε υπηρεσία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού. 

Η γυναίκα παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας, «ενδίδοντας σε ρομαντική κίνηση ενώ φορούσε στολή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. 

Η πρόταση γάμου έγινε από μετέχοντα σε πρόγραμμα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του οποίου απόφοιτοι πανεπιστημίων εκπαιδεύονται από τον στρατό. Είναι άγνωστο το πότε συνέβη το περιστατικό, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε στα social media βίντεο στο οποίο ένας άνδρας που είναι γονατισμένος μπροστά στη στρατιωτίνα της δίνει ένα δαχτυλίδι. 

Ο εκπρόσωπος του στρατού, Clement Nwachukwu, δήλωσε στο BBC ότι η γυναίκα παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας, αλλά και την πολιτική για τα social media. Καθήκον των εκπαιδευτών, υπογράμμισε, είναι να εκπαιδεύουν τους μετέχοντες στο πρόγραμμα και όχι να εμπλέκονται σε ερωτικές σχέσεις μαζί τους. 

Οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών κατηγόρησε τις ένοπλες δυνάμεις για διακρίσεις σε βάρος της στρατιωτίνας. Δεν έχουν γίνει παρόμοιες ενέργειες σε βάρος ανδρών στρατιωτών που έχουν εμπλακεί σε «δημόσια επίδειξη ερωτικών σχέσεων ενώ φορούν στολή», επεσήμανε η οργάνωση Women Empowerment and Legal Aid. 

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώην υποψήφιος για τη θέση του προέδρου Omoyele Sowore επίσης καταδίκασε την απόφαση του στρατού, κάνοντας λόγο για μισογυνισμό. 

 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ