Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ- Έστειλε μικρά κορίτσια ως βομβίστριες-καμικάζι

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ- Έστειλε μικρά κορίτσια ως βομβίστριες-καμικάζι Facebook Twitter
0

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ φέρονται να χρησιμοποίησαν μικρά κορίτσια για τη διάπραξη δύο επιθέσεων, αρχικά με ανατινάξεις βομβιστριών-καμικάζι και κατόπιν με την εκτόξευση οπλοβομβίδων.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι επιθέσεις των καμικάζι «έγιναν από έξι κορίτσια», από τα οποία απέμειναν μόνο «τα κεφάλια», που «ανασύρθηκαν στον τόπο της τραγωδίας από σωστικά συνεργεία», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Τα κορίτσια «ήταν επτά ως δέκα ετών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στις δύο επιθέσεις των βομβιστριών-καμικάζι στη Νταμπόα, στην Πολιτεία Μπόρνο, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, «σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε εξάλλου ο Μπαμπακούρα Κολό, στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρα στην περιοχή.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο ανθρώπους που επέστρεφαν από τις γιορτές για το Έιντ αλ Φιτρ, το τέλος του ραμαζανιού.

Αμέσως μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι, φερόμενοι ως τζιχαντιστές στοχοθέτησαν τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν με οπλοβομβίδες, προκαλώντας ακόμη περισσότερα θύματα.

Οι μικρές βομβίστριες-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στις συνοικίες Σαουάρι και Αμπατσάρι στη Νταμπόα, σύμφωνα με τον Κολό, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πόλη Μαϊντουγκούρι, περίπου 80 χλμ. από τον τόπο όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις.

«Δεν χρειάζεται κανένας να του πουν πως οι επιθέσεις φέρουν την υπογραφή Μπόκο Χαράμ», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε τον απολογισμό.

«Ο πιο πρόσφατος απολογισμός κάνει λόγο για 31 νεκρούς, αλλά μπορεί να αυξηθεί, διότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που κινδυνεύουν να μην επιβιώσουν», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι πάρα πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν από τις οπλοβομβίδες που βλήθηκαν περίπου δύο λεπτά μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι.

Την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις καμικάζι εναντίον ενός τεμένους και μιας αγοράς στην πόλη Μούμπι, στη γειτονική Πολιτεία Ανταμάουα.

Τα τελευταία εννιά χρόνια, η εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους κι εξαπλώθηκε από τη βορειοανατολική Νιγηρία μέχρι τον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν, προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μόνο στη Νιγηρία εξαιτίας της δράσης της οργάνωσης αυτής και των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας για την καταστολή της από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM