Νετανιάχου: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο»

Νετανιάχου: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες ότι το Ιράν ή οι σύμμαχοί του θα προχωρήσουν σε αντίποινα για τη δολοφονία ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς αυτήν την εβδομάδα.

«Το Ισραήλ είναι καλά προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο, τόσο από αμυντική όσο και από επιθετική άποψη», είπε ο Νετανιάχου μετά την επίσκεψή του στην έδρα της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου του στρατού, που είναι αρμόδια για την πολιτική προστασία. «Θα επιβάλουμε πολύ βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον μας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται», επανέλαβε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου θα συνομιλήσει αργότερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

«Έρχονται δύσκολες μέρες, το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετικότητα»

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, η χώρα θα απαιτήσει βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετικότητα από όπου κι αν προέρχεται», τόνισε χθες ο Μπένιαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στον ισραηλινό λαό, σε έκτακτο διάγγελμα.

«Μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, απειλές ακούγονται από παντού», ανέφερε ο Νετανιάχου. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο και θα σταθούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε κάθε απειλή». Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι ο πόλεμος θα πάρει χρόνο και απαιτεί αντοχή από τους πολίτες του Ισραήλ. Υποστήριξε ότι εδώ και αρκετό καιρό δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να τερματίσει τον πόλεμο. «Δεν ενέδωσα σε αυτές τις φωνές τότε και δεν ενδίδω και τώρα», τόνισε.

Αν τις είχε ακούσει, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, το Ισραήλ δεν θα είχε εξουδετερώσει ηγέτες και μαχητές της Χαμάς, δεν θα είχε καταστρέψει υποδομές, δεν θα είχε καταλάβει τη συνοριακή περιοχή Γάζας-Αιγύπτου, ούτε «θα είχε δημιουργήσει τις συνθήκες που μας φέρνουν πιο κοντά σε όρους που όχι μόνο θα φέρουν πίσω τους ομήρους μας, αλλά και θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς μας στόχους».

«Όλα τα επιτεύγματα των τελευταίων μηνών επιτεύχθηκαν επειδή δεν υποχωρήσαμε», είπε ο Νετανιάχου, και υποστήριξε ότι «επειδή πήραμε γενναίες αποφάσεις μπροστά σε μεγάλη πίεση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και σας λέω ότι δεν ήταν εύκολο». «Μαζί θα αγωνιστούμε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Crans-Montana: Σε σοκ οι οικογένειες των θυμάτων μετά την είδηση ότι μπαρ δεν είχε ελεγχθεί για χρόνια

Διεθνή / Crans-Montana: Σε σοκ οι οικογένειες των θυμάτων μετά την είδηση ότι μπαρ δεν είχε ελεγχθεί για χρόνια

Δικηγόροι που εκπροσωπούν κάποιες από τις οικογένειες κάλεσαν τις ελβετικές αρχές να αναλάβουν την ευθύνη για την τραγωδία στο ελβετικό τουριστικό θέρετρο
THE LIFO TEAM
Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM