Νετανιάχου: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο»

Νετανιάχου: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες ότι το Ιράν ή οι σύμμαχοί του θα προχωρήσουν σε αντίποινα για τη δολοφονία ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς αυτήν την εβδομάδα.

«Το Ισραήλ είναι καλά προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο, τόσο από αμυντική όσο και από επιθετική άποψη», είπε ο Νετανιάχου μετά την επίσκεψή του στην έδρα της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου του στρατού, που είναι αρμόδια για την πολιτική προστασία. «Θα επιβάλουμε πολύ βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον μας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται», επανέλαβε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου θα συνομιλήσει αργότερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

«Έρχονται δύσκολες μέρες, το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετικότητα»

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, η χώρα θα απαιτήσει βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετικότητα από όπου κι αν προέρχεται», τόνισε χθες ο Μπένιαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στον ισραηλινό λαό, σε έκτακτο διάγγελμα.

«Μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, απειλές ακούγονται από παντού», ανέφερε ο Νετανιάχου. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο και θα σταθούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε κάθε απειλή». Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι ο πόλεμος θα πάρει χρόνο και απαιτεί αντοχή από τους πολίτες του Ισραήλ. Υποστήριξε ότι εδώ και αρκετό καιρό δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να τερματίσει τον πόλεμο. «Δεν ενέδωσα σε αυτές τις φωνές τότε και δεν ενδίδω και τώρα», τόνισε.

Αν τις είχε ακούσει, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, το Ισραήλ δεν θα είχε εξουδετερώσει ηγέτες και μαχητές της Χαμάς, δεν θα είχε καταστρέψει υποδομές, δεν θα είχε καταλάβει τη συνοριακή περιοχή Γάζας-Αιγύπτου, ούτε «θα είχε δημιουργήσει τις συνθήκες που μας φέρνουν πιο κοντά σε όρους που όχι μόνο θα φέρουν πίσω τους ομήρους μας, αλλά και θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς μας στόχους».

«Όλα τα επιτεύγματα των τελευταίων μηνών επιτεύχθηκαν επειδή δεν υποχωρήσαμε», είπε ο Νετανιάχου, και υποστήριξε ότι «επειδή πήραμε γενναίες αποφάσεις μπροστά σε μεγάλη πίεση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και σας λέω ότι δεν ήταν εύκολο». «Μαζί θα αγωνιστούμε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM