Νέο έργο του Banksy σε τοίχο στο Νότιγχαμ - Διέψευσε άλλο καλλιτέχνη που το «διεκδικούσε»

Νέο έργο του Banksy σε τοίχο στο Νότιγχαμ - Διέψευσε άλλο καλλιτέχνη που το «διεκδικούσε» Facebook Twitter
0

Ο Banksy επιβεβαίωσε σήμερα ότι το νέο mural, το οποίο εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στο Νότιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, είναι δικό του. 

Το έργο, που δείχνει ένα μικρό κορίτσι να χρησιμοποιεί ένα λάστιχο ποδηλάτου ως χούλα-χουπ, εμφανίστηκε την Τρίτη στον τοίχο ενός ινστιτούτου ομορφιάς, δίπλα από ένα ποδήλατο, το οποίο ήταν δεμένο με λουκέτο σε μια μεταλλική πινακίδα και του έλειπε ο πίσω τροχός.

Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για το νέο γκράφιτι. Το Nottinghamshire Live δημοσίευσε λίγο μετά την εμφάνιση του έργου ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ένας street artist με όνομα «Itchers» είχε γράφει στην εφημερίδα για να πάρει τα εύσημα του mural. 

Ο Itchers είπε πως εντόπισε το «θλιμμένο παλιό ποδήλατο» και ήθελε «να του δώσει λίγη χαρά», ενώ δεν δίστασε να δημοσιεύσει και μια φωτογραφία του stencil που υποτίθεται πως χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το mural. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#itchers#hers#banksy#nottingham#streetart#prank#stunt#beautiful#painting#tyresofgoingroundincircles#stencil#stencils

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ itcherstencil στις

Ωστόσο, το Σάββατο, ο Banksy κοινοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες του ίδιου έργου, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για δικό του. Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης συνηθίζει να ποστάρει εικόνες ή βίντεο στο Instagram ως απόδειξη πως το έργο είναι δικό του. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Τα έργα του Banksy συχνά αναφέρονται σε διεθνή γεγονότα. Φέτος πολλά είχαν έμμεση αναφορά στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού και στο αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter.

Τον Αύγουστο χρηματοδότησε επίσης ένα πλοίο για τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη και την Αφρική.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Design Taxi


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Διεθνή / Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΔΠΔ βασίζει δικογραφία σε εκτεταμένα εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών, γεγονός που νομικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως σημαντική εξέλιξη
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Το βελγικό δικαστικό σύστημα ζήτησε τη σφράγιση συγκεκριμένων γραφείων στο Ευρωκοινοβούλιο που συνδέονται με δύο κοινοβουλευτικούς βοηθούς, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί εμπλεκόμενοι
LIFO NEWSROOM